Qurius kan mogelijk zonder vereffenaar

De interesse van investeringsmaatschappij Value8 voor de lege beurs-nv Qurius betekent dat de opheffing van de vennootschap tijdelijk is opgeschort. Of de opheffing definitief van de baan is zal blijken tijdens een aandeelhoudersvergadering van Qurius nv, die door de commissarissen wordt voorbereid.

De opheffing van de beurs-nv is op dit moment de verantwoordelijkheid van financieel directeur Michiel Wolfswinkel. Hij heeft een contract met de beursvennootschap tot 24 april 2013. Daarna draagt hij zijn taken over aan Qurius-commissaris Reggie de Jong, die door de aandeelhouders is aangewezen als vereffenaar.

Wanneer de vergadering van aandeelhouders wordt belegd is nog niet duidelijk, zegt woordvoerder Albert Holzappel van Qurius nv. ‘De commissarissen zetten er vaart achter, maar dit moet zorgvuldig gebeuren. De agenda en stembesluiten moeten zes weken te voren worden rondgestuurd.’

Voor De Jong werd gekozen omdat zij als commissaris van Qurius de onderneming goed kent. Om de schijn van belangenverstrengeling te vermijden legt De Jong haar taken als commissaris neer. Voor haar werkzaamheden ontvangt zij een vergoeding van 200 euro per uur, plus reiskosten. ‘Een sterk gereduceerd tarief in vergelijking tot wat zij normaal vraagt’, zegt Holzappel.

Adviesbureau

De Jong is oprichter en eigenaar van The Restructuring Company, een bureau voor advies over reorganisaties, fusies, overnames en financieringen. In mei 2012 werd zij als commissaris van Qurius benoemd. De Jong heeft een ruime ervaring in de ict-sector. Zo was zij onder meer cio bij DSB Bank.

De voormalige Olympisch zwemster was tot juni 2009 directeur van Ordina BPO. Dat was de periode waarin dat bedrijfsonderdeel door Ordina werd afgestoten aan ict-dienstverlener Centric. Zij stapte op na een knallende ruzie met Centric-oprichter en -eigenaar Gerard Sanderink.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-01-07T08:11:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.