Microsoft-managers beginnen start-up binnen Abecon

Handen schudden

Microsoft-managers Richard de Goederen en Peter de Haas starten een nieuwe onderneming binnen de Abecon-groep. De start-up richt zich op social media, mobility, big data en de cloud door het integreren van unified communications, portals, apps, business intelligence en crm. Het nieuwe - voorlopig nog naamloze - bedrijf gaat op 1 maart 2013 van start.

Ict-dienstverlener Abecon levert al branchespecifieke bedrijfsoplossingen gebaseerd op Microsoft Dynamics AX en Nav. Het vertrek van de twee Microsoft-managers gaat in goede harmonie. ‘Het is mooi dat deze gepassioneerde collega’s actief blijven in het Microsoft-ecosysteem en hun krachten bundelen om klanten te ondersteunen bij de inzet van innovatieve technologieën’, reageert directeur mkb-oplossingen en partners Arjan Oude Kotte van Microsoft.

De Goederen en De Haas

Richard de Goederen (1970) is sinds 1995 actief in de ict-branche. Hij vervulde sales- en marketingfuncties bij onder andere Xerox en Siebel Systems (tegenwoordig onderdeel van Oracle) en startte in 2003 als partnermanager bij Microsoft Business Solutions. Hij was onder andere partner lead voor het Dynamics-partnerkanaal en salesmanager van het Information Worker-team voor het grootzakelijke klant- en partnersegment. In zijn laatste functie als directeur Dynamics was hij eindverantwoordelijk voor de Dynamics AX, Nav en crm-business in Nederland. ‘Na achttien jaar voornamelijk aan de vendor-kant gewerkt te hebben, ga ik nu in het Microsoft-ecosysteem aan de slag om bedrijven pragmatische oplossingen voor hun business- en ict-uitdagingen aan te reiken. Ik heb heel veel zin om te gaan ondernemen.’

Peter de Haas (1966) heeft ruim 21 jaar ervaring in de ict-industrie. Hij vervulde consulting-, sales-, business development- en implementatiegerelateerde rollen voor onder andere EDS, Emeritor en Unisys. In 2004 startte hij bij Microsoft, waar hij achtereenvolgens solution sales, salesmanager en online strategiemanager was. In zijn laatste rol als partner sales lead was hij verantwoordelijk voor de relaties en activiteiten met de large account resellers en solution partners. ‘Bij Microsoft heb ik negen jaar met veel plezier gewerkt. Al enige tijd speelde ik met het idee om een eigen bedrijf te starten. Abecon biedt ons een uitgelezen kans om in samenwerking met ervaren professionals een nieuwe propositie binnen het Microsoft-partnerkanaal te ontwikkelen.’

Abecon

Abecon verzorgt ontwerp, realisatie en ondersteuning van op Microsoft gebaseerde bedrijfs- en ict-oplossingen voor samenwerken. Abecon investeert in specifieke functionaliteit voor handels-, productie-, fashion-, retail-, milieu- en recyclingbedrijven, leveranciers in de zorg, opleiders en trainingsinstituten. Abecon is gevestigd in Huizen, Waardenburg en Melle (België).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-01-07T11:33:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.