Ook Duitsland, Groot-Brittannië en Tsjechië gaan om, Qiptree houdt naam

Prodware past ook naam Qurius Nederland aan

Dit artikel delen:

De Franse ict-dienstverlener Prodware verandert de naam van zijn dochteronderneming Qurius Nederland in Prodware Nederland. Ook de Qurius-vestigingen in Duitsland, Groot-Brittannië en Tsjechië gaan hun naam veranderen in Prodware. Op 25 maart 2013 dient de naamswijziging volledig te zijn doorgevoerd en bestaat de naam Qurius niet meer. Qiptree, een bv die hangt onder Qurius Nederland en ook door Prodware werd overgenomen, houdt voorlopig wel zijn eigen naam, net als alle producten van Qurius met de letter Q erin.

De naamswijziging in Nederland is van toepassing op alle vestigingen van de ict-dienstverlener in Deventer, Joure, Rijswijk, Veenendaal en Zaltbommel. Vanaf die datum is de naam Prodware, net zoals die van de bijna veertig andere Prodware-vestigingen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (emea). Voorafgaand aan de naamswijziging in Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië en Tsjechië werd eerder dit jaar ook al Qurius Spanje omgedoopt tot Prodware España.

Qiptree blijft voorlopig wel zijn eigen naam houden, al laat Qurius-woordvoerder Albert Holtzappel weten dat het in de lijn der verwachting licht dat ook deze naam in de toekomst gaat wijzigen. ‘Eerst gaan we onderzoeken hoe deze naam in de markt ligt. Ook kijken we naar onze producten die een Q in de naam hebben. Deze producten worden wel in elkaar geschoven, maar blijven voorlopig zo heten.’

Microsoft Dynamics

Het van origine Franse Prodware is volgens eigen zeggen in de loop der jaren uitgegroeid tot Microsoft Dynamics-marktleider in emea. Prodware heeft deze expansie voornamelijk met autonome groei bereikt. Daarnaast hebben fusies en overnames bijgedragen tot deze positie in Europa, waarbij de fusie met Qurius de voornaamste is.

Voor de klanten van Qurius Nederland (straks Prodware Nederland) heeft de naamsverandering nagenoeg geen gevolgen. Nu al hebben zij toegang tot het pakket dat Prodware in heel Europa biedt. Bovendien biedt Prodware toegang tot de expertise die in geheel Europa beschikbaar is en toegang tot de ontwikkelingscentra van de groep in Tsjechië, Roemenië en Israël met tientallen experts.

Crm, erp en business intelligence

Prodware beschikt volgens eigen zeggen als enige over een volledig pakket voor het mkb. Het bedrijf heeft een complete waaier, van bijvoorbeeld een lokaal deelproject op het gebied van crm tot en met de integratie van alle systemen inclusief erp, de complete technische infrastructuur en business intelligence.

Bovendien biedt Prodware een pakket online oplossingen waarmee het een groeiende positie in de cloud inneemt. Vergelijkbare oplossingen van Qurius vormen een aanvulling, terwijl overlappingen binnen het totaalpakket kansen bieden tot stroomlijning.

Management

Eerder werd al bekend dat André Sliedrecht als managing director de Nederlandse operaties ging leiden. Zijn voorganger Leen Zevenbergen legt zich binnen de Prodware Groep toe op internationale klanten, business development en strategische ontwikkelingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Prodware hernoemt Qurius Spanje

Qurius kan mogelijk zonder vereffenaar

Value8 neemt belang 22 procent in Qurius NV

Aandeelhouder Qurius wil beurs-NV verkopen

Qurius is vanaf nu een lege beurs-NV

Qurius-management ziet 1,6 miljoen verdampen

Qurius accepteert verlaagd bod Prodware

Qurius laat bod Indiaas Nintec lopen

Acute geldnood dreigt voor Qurius

Prodware verlaagt op valreep bod Qurius

Qurius ontvangt geen alternatief overnamebod

Qurius wijzigt statuten voor Reggie de Jong

Qurius benoemt Reggie de Jong tot vereffenaar

Opheffing beurs-nv Qurius al begin 2013 een feit

Lot Qurius ligt in handen van Philippe Bouaziz

NIBC trok de stekker uit Qurius

Geldnood dwingt Qurius tot opheffingsuitverkoop

'Klanten blij met overname Qurius'

Qurius-topman Zevenbergen blijft aan

Prodware koopt Qurius voor 18,5 miljoen euro

Qurius houdt deur voor Detron dicht

Qurius praat met meerdere potentiële bieders

Qurius heet elke bieder welkom

HSO heeft interesse in delen Qurius

Detron opent aanval op Qurius-top

Qurius wil Nederland en Duitsland afstoten

Abrona neemt ECD van Prodware in gebruik

Qurius wil nieuwe aandelen uitgeven

Qurius stelt nieuwe CEO aan

Prodware wist laatste sporen Qurius uit

Prodware sluit Qurius Inspirience Center


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-02-01T09:10:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.