Kruitbosch koppelt fiets-orderpicker aan ERP Unit4

Dit artikel delen:
Magazijn

Groothandelaar in fietsonderdelen en -accessoires Kruitbosch Cycle Universe in Zwolle gebruikt een voicepicking-systeem gekoppeld aan Agresso Wholesale van erp-leverancier Unit4 uit Sliedrecht. Magazijnmedewerkers krijgen hun orders via een koptelefoon door, waardoor ze twee handen vrij hebben om de orders in het magazijn te verzamelen.

Door uitbreiding van het assortiment en de dienstverlening kampte Kruitbosch met ruimtegebrek. Hierdoor ontstond behoefte aan een oplossing waarmee de groothandel de beschikbare magazijnruimte beter te benutten. Na onderzoek bleek dat het koppelen van een voicepicking-systeem aan de bestaande erp-software zou zorgen voor een verbeterde efficiency en minder fouten op de werkvloer.

‘Met het voicepicking-systeem en de koppeling aan ons erp-systeem hebben we twee stappen uit ons logistieke proces overbodig gemaakt’, vertelt manager inkoop en logistiek Martin Kruitbosch van Kruitbosch. ‘We besparen hiermee niet alleen tijd en mensen, maar hebben ook onze foutmarge gehalveerd. Onze uitgaande goederenstroom hoeft niet meer te worden gecontroleerd, waardoor we meer capaciteit vrij hebben voor de rest van het proces.’

Dashboard

Door de koppeling van voicepicking en erp-systeem kan de onderneming ook beter volgen wat er gebeurt in het magazijn, zegt productmarketingmanager Jean-Marc van Daalen bij Unit4. ‘Met een dashboard is het eenvoudiger om de orderpickers aan te sturen, wat de efficiency van de organisatie vergoot.’

De implementatie werd gedaan door Unit4-partner Actemium in Zevenaar. Actemium is onderdeel van Vinci Energies in Veghel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-02-28T10:05:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.