Ordina beheert spoorsysteem SBG++ ProRail

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener Ordina wordt verantwoordelijk voor de transitie en het beheer van het nieuwe spoorbezettingssysteem SBG++ van ProRail. Treindienstleiders op grote stations gebruiken dit systeem om treinen naar de juiste perrons te leiden. De opdracht voor de migratie en het beheer van SBG++ heeft een waarde van circa twee miljoen euro.

De opdracht die Ordina van ProRail toebedeeld heeft gekregen, is het eerste onderdeel van een grotere raamovereenkomst die is afgesloten. Hierin is Ordina één van de voorkeursleveranciers voor de ontwikkeling en beheer van maatwerkapplicaties van de spoorbeheerder. De raamovereenkomst heeft een minimale duur van zes jaar met de optie tot vier keer verlenging van een jaar. Over de totale waarde van de raamovereenkomst maakt Ordina geen financiële details bekend.

‘ProRail kiest bewust voor een beperkt aantal strategische partners, die met het bedrijf meedenken en samenwerken aan optimalisatie van bedrijfskritische systemen’, zegt Barend de Zoete, directeur Professional Services & Projects bij Ordina. ‘Die systemen moeten niet alleen realtime zijn, maar ook voldoen aan zeer hoge eisen op het gebied van performance. Dit vergt een actieve en intensieve samenwerking tussen ProRail en zijn ict-partners.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wat leuk hier weer iets over te lezen.
Ik heb nog halverwege de jaren 90 ook nog aan de Spoor bezettingsgrafiek gewerkt. Maar toen zat er nog geen ++ aan vast.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-03-13T11:12:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.