Prodware wist laatste sporen Qurius uit

Dit artikel delen:
Qurius wordt Prodware

De laatste borden met de naam Qurius worden van de gevel gehaald van het Prodware-pand langs de A2 in Zaltbommel. Foto Arno Hogervorst

Qurius Nederland is door de nieuwe Franse eigenaar omgedoopt tot Prodware Nederland. In het weekeinde van 24 maart 2013 werden de laatste borden met de naam Qurius van de gevel van het pand langs de A2 bij Zaltbommel verwijderd. Tegelijkertijd is het voormalige Qurius Insperience Center gesloten voor buitenstaanders.

Begin februari maakte Prodware bekend zijn Nederlandse dochterbedrijf Qurius Nederland om te zullen dopen naar Prodware. Ook de andere Qurius-dochters in Duitsland en Tsjechië veranderen van naam. Eerder werd al bekend dat de Qurius-vestiging in Spanje onder de naam van de nieuwe moedermaatschappij door zou gaan.

De naam Qurius leeft alleen nog voort in de lege beurs-nv, waarin zich alleen nog een aandelenbelang in Prodware bevind. Eind 2012 nam de Nederlandse investeringsmaatschappij Value8 een belang van ruim 22 procent in Qurius NV. De verkopende partijen waren Prodware en Parcom, een beleggingsdochter van bankverzekeraar ING.

De naamsverandering brengt alle activiteiten van Prodware onder de eigen merknaam, wat schaalvoordelen oplevert. ‘Met een omzet van 186 miljoen euro en een gezonde winst, is Prodware financieel zeer stabiel, hetgeen de klanten van alle Prodware-werkmaatschappijen zekerheid biedt’, aldus het bedrijf in een persbericht over de naamswijziging.

Kaartje

Klanten van Prodware Nederland ontvingen een briefkaartje om de overgang naar Prodware Nederland te markeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-03-26T09:56:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.