Total Specific Solutions ziet omzet licht groeien

Dit artikel delen:

Softwareleverancier Total Specific Solutions in Utrecht heeft de omzet in 2012 met 2,3 procent zien groeien naar 201,1 miljoen euro. Een jaar eerder kwam dat bedrag uit op 196,7 miljoen euro, toen goed voor een groei van 22 procent. ‘Gezien het economische klimaat zijn wij tevreden met dit resultaat’, zegt ceo Robin van Poelje.

TSS zit met de levering van sectorspecifieke software voor de zorg, overheidsmarkt en financiële sector in een markt waarin nog steeds groei mogelijk is. ‘In andere delen van de ict-sector is juist sprake van krimp’, zegt Van Poelje. ‘In software is nog groei, doordat opdrachtgevers nog wel willen investeren als dat iets oplevert in de vorm van kostenbesparingen of een nieuw businessmodel.’

De groei van de omzet met 2,3 procent ging gepaard met een groei van het personeelsbestand met 3,5 procent. De groei deed zich volgens Van Poelje voor in alle hoeken van het bedrijf. In Roemenië steeg het aantal programmeurs, terwijl in Nederland voor het pakket voor de zorgsector CareCtrl extra projectmanagers werden aangesteld om implementaties te doen. Bij Everest, een ander TSS-bedrijf dat zich richt op de financiële sector, werd het personeelsbestand eveneens uitgebreid. Eind 2012 telde het bedrijf in totaal 1689 voltijdsbanen.

BPO

De basis van de activiteiten van TSS bestaat vooral uit sector specifieke software, zegt Van Poelje. Van de omzet was in 2012 77 procent direct afkomstig uit softwareverkoop of daaraan gerelateerd. Van de omzet kwam 19 procent uit ict-diensten en 4 procent uit consultancy. Een vierde activiteit waaruit TSS op de middelangetermijn een groeiend deel van zijn omzet wil halen is de uitbesteding van procesonderdelen door klanten. ‘Daarvoor komen nu de eerste aanvragen binnen’, zegt Van Poelje. ‘We zijn met een gemeente in gesprek over het overnemen van een proces op het terrein van sociale zaken.’

Bekeken over een aantal jaren wordt TSS een steeds efficiënter bedrijf; tegenover de groeiende omzet staan steeds relatief lagere kosten. ‘Dat komt door maatregelen als het centraal inkopen van leaseauto’s, het beter afstemmen van huisvesting en de optimalisatie van interne diensten als de servicedesk en administratie.’  Een wapenfeit uit 2012 waarop Van Poelje bijzonder trots is, is de publicatie van het rapport ‘Het stormt in de polder’, waarin de dochterondernemingen PinkRoccade Healthcare en PharmaPartners een toekomstvisie presenteren voor de zorg in Nederland.

Groei in omzet en personeel

 

2011

2012

%

Omzet (in miljoen €)

196,7

201,1

2,3

Voltijdsbanen

1628

1689

3,5

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-04-02T15:50:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.