Technolution bouwt Blauwe Golf-webportal I&M

Dit artikel delen:
Binnenvaartschip

Automatiseerder van het weg- en waterverkeer Technolution gaat voor het ministerie van Infrastructuur en Milieu (I&M) de Blauwe Golf ontwikkelen. Dit is een webportal die zorgt voor een betere doorstroming op het water en de weg. Blauwe Golf wordt ontwikkeld in samenwerking met de provincies Zuid-Holland en Noord-Holland, Rijkswaterstaat en Havenbedrijf Rotterdam. De webportal wordt in eerste instantie in Zuid-Holland in gebruik genomen.

De portal stelt in Zuid-Holland actuele informatie beschikbaar over de bedien- en wachttijden bij bruggen en sluizen. Schippers kunnen hierdoor vlotter en soepeler op de plek van bestemming komen, door de vaarsnelheid hierop aan te passen. Ook krijgen schippers informatie over de beschikbaarheid van wachtplaatsen. Door deze informatie kunnen verkeersposten, havens en verladers ook zien hoe laat een schip bij een sluis of haven komt, hetgeen bijdraagt aan een efficiënter logistiek proces.

Technische koppelingen

Drie marktpartijen hebben een offerte verstrekt om voor de binnenvaart deze Blauwe Golf-webportal te ontwikkelen. De portal is bedoeld voor de beroepsvaart en op kleinere vaarwegen kan ook de recreatievaart er gebruik van maken. Blauwe Golf draagt voor weggebruikers bij aan een beter routeadvies, omdat rekening wordt gehouden met openingstijden van bruggen en sluizen.

Uit de aanbiedingen kwam Technolution als beste naar voren. Technolution realiseert voor Blauwe Golf de technische koppelingen met diverse systemen om alle informatie te kunnen uitwisselen. Daarbij wordt de informatie via een webportal ontsloten. Deze portal wordt in het najaar in gebruik genomen op vaarwegen in Zuid-Holland. De beschikbare informatie wordt vanaf dat moment stapsgewijs uitgebreid. Na een testperiode wordt een drietal aanvullende portals ontwikkeld voor gebruik op vaarwegen in de provincie Noord-Holland en de Rotterdamse Haven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-04-05T09:19:00.000Z Sander Hulsman