Qurius stelt nieuwe CEO aan

Dit artikel delen:

De lege beursvennootschap Qurius benoemt per 24 april 2013 Mieke Pigeaud-Wijdeveld als nieuwe ceo. De beurs-nv bevat slechts een pakket aandelen van ict-dienstverlener Prodware. Sinds december 2012 zijn alle ict-activiteiten van Qurius overgedragen aan deze Franse branchegenoot.

De voordracht van de ceo wordt op 23 mei 2013 voorgelegd aan de algemene vergadering van aandeelhouders. Pigeaud wordt benoemd als enige bestuurder van de beurs-nv. Zij is naast haar functie ook actief als ceo van het beursfonds Fornix Bio Sciences en werkt als financieel directeur voor de Amsterdamse Van Eeghen Groep. Daarnaast runt zij een financieel adviesbureau in Bussum.

De nieuwe ceo is voorgedragen door de onderneming Value8, dat met een belang van 22 procent de grootste aandeelhouder in de lege beurs-nv is. Value8 wil de onderneming te gelde maken, bijvoorbeeld via een zogeheten reversed listing.

Raad van bestuur

Pigeaud vervangt bij Qurius de raad van bestuur, die tot voor kort bestond uit ceo Leen Zevenbergen en cfo Michiel Wolfswinkel. Zevenbergen is bij de overdracht van de ict-activiteiten van Qurius in dienst getreden bij de nieuwe eigenaar Prodware. Hij onderhoudt daar de contacten met internationale klanten. Wolfswinkel is onlangs gepromoveerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Zijn contract met Qurius loopt af op 24 april 2013, tegelijk met het aantreden van Pigeaud.

De Nederlandse tak van het voormalige Qurius is door de Fransen inmiddels omgedoopt tot Prodware, evenals de voormalige Qurius-dochters elders in Europa.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-04-16T15:09:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.