C1000 voldoet aan SEPA-richtlijnen met Exact

Dit artikel delen:

Om te voldoen aan SEPA-richtlijnen gaat supermarktketen C1000 met Exact Financials Enterprise werken. C1000 zet de oplossing in voor de factuurverwerking van externe leveranciers van zijn vierhonderd ondernemers. Op jaarbasis gaat het om ongeveer een kwart miljoen facturen.

De webgebaseerde oplossing Exact Financials Enterprise wordt centraal geïnstalleerd in het rekencentrum van Jumbo en C1000 in Amersfoort. Er hoeft daardoor geen lokale configuratie plaats te vinden in de winkels. In combinatie met de toegankelijkheid van de oplossing via internet zorgt dat voor een eenvoudige uitrol naar de gebruikers.

Eén centrale administratie

‘De implementatie en het beheer van Exact Financials Enterprise is relatief gezien erg eenvoudig’, zegt Vincent Jansen, it business line manager marketing en retail bij C1000. ‘De stamgegevens worden bijgehouden in één centrale administratie, waardoor we na een eenmalige configuratie direct klaar zijn voor alle ondernemers. Bovendien is het voor hen prettig dat ze vanaf iedere computer met een internetverbinding met Exact kunnen werken en niet per se in een winkel aanwezig moeten zijn.’

Exact Financials Enterprise is een financieelsysteem voor middelgrote en grote ondernemingen dat aanzienlijke hoeveelheden transacties kan verwerken. De oplossing is te benaderen via vele devices, waaronder tablets. Exact Financials Enterprise is gebaseerd op open industriestandaarden en kan worden gekoppeld aan andere branche- en bedrijfsspecifieke systemen, zoals dat ook bij C1000 het geval is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Vreemd dat nog steeds bedrijven denken dat je met alleen een it-oplossing vanuit de it-afdeling voldoet aan SEPA, want dat is echt niet zo.

@Joop1961 Wat moet je dan nog meer doen?

Doorgaans zijn er allerlei systemen binnen een beetje organisatie en ook nog eens 'verborgen' administraties. Daarnaast moet er ook aandacht zijn voor de processen, organisatie en beleid en testen met de banken waarmee je zaken doet, die ook nog eens een eigen invulling kunnen hebben van eigen xml-dialecten. Bovendien zijn er ook nieuwe regels voor overschrijving en incasso.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-05-08T11:21:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.