Software AG biedt al zijn software uit de cloud

Een paar weken na de aankondiging van de overname van de Amerikaanse cloudplatform-leverancier LongJump kondigt Software AG alweer een volgende stap aan in zijn cloudstrategie. Het concern biedt met Software AG Live een Platform-as-a-Service (PaaS) voor applicatieontwikkeling, procesanalyse en integratie in de cloud. Voor klanten moet dit hogere flexibiliteit, meer snelheid en een groter gemak opleveren. Frisdrankgigant Coca-Cola gaat als een van de eerste klanten over op Software AG Live.

Het bedrijf breidt met Software AG Live zijn aanbod van bedrijfssoftware voor procesmanagement, datamanagement, applicatie- en b2b-integratie uit naar de cloud. Coca-Cola Enterprises is een van de eerste klanten die het nieuwe Platform-as-a-Service gaat inzetten. 'Software AG is al jaren een van onze strategische partners. Gezamenlijk gaan we de stap naar de cloud maken', aldus Esat Sezer, chief information officer en senior vice president bij Coca-Cola Enterprises. 'Ik ben ervan overtuigd dat het cloudplatform van Software AG ons nog flexibeler maakt en helpt onze bedrijfsdoelstellingen sneller te bereiken.'

Vernieuwing

Volgens Software AG vragen klanten om it-oplossingen die beschikbaar zijn in dagen of weken, in plaats van maanden. Snelheid, schaalbaarheid en betrouwbaarheid zijn voor hen essentiële voorwaarden voor succesvolle vernieuwing en het tegemoetkomen aan de dynamiek van de markt. Het bedrijf heeft hierop ingespeeld met zijn PaaS-suite, die procesontwerp, applicatieontwikkeling en integratie verenigt in een cloudomgeving.

Recentelijk deed marktanalist Gartner de voorspelling dat de markt voor PaaS, in 2012 nog goed voor 1,2 miljard dollar, zal groeien naar 3,5 miljard dollar in 2017. 72 procent van deze markt bestaat uit applicatie-infrastructuur en middleware. Deze onderdelen vormen daarmee het grootste subsegment. Software AG Live sluit aan op deze groeiende behoefte.

PaaS-suite

De Software AG Live PaaS-suite bestaat uit:

-  AgileApps Live, een cloudplatform voor applicatieontwikkeling, gebaseerd op de technologie van het onlangs overgenomen LongJump. Alle applicaties gebouwd met AgileApps Live zijn direct geschikt voor mobiel gebruik, met ingebouwde beveiligings- en authenticatievoorzieningen. Bovendien zijn er kant-en-klare integratiemogelijkheden met sociale netwerken. AgileApps Live is per direct beschikbaar.

-  Process Live, een cloudplatform voor de modellering en analyse van bedrijfsprocessen. Procesmanagers, bedrijfsanalisten en architecten werken via dit platform samen aan procesverbetering. Process Live is gebaseerd op Software AG’s ARIS-software voor bedrijfsprocesanalyse en enterprise-architectuur en komt beschikbaar in het tweede halfjaar van 2013.

- Integration Live, een cloudplatform voor integratie. Integration Live maakt cloud-naar-cloud-integratie mogelijk en sluit naadloos aan op zowel private cloudomgevingen als on-premise enterprise service bus (esb)-installaties. Integration Live is gebouwd op webMethods esb-technologie van Software AG en komt beschikbaar in het eerste kwartaal van 2014.

- In aanvulling op de PaaS-suite, kondigt Software AG Dynamic Cloud Scaling aan, een nieuwe voorziening van Software AG’s webMethods Integration Server, beschikbaar in de tweede helft van 2013. Dynamic Cloud Scaling maakt flexibele uitbreiding van de integratievoorzieningen naar publieke cloudomgevingen, private cloudomgevingen en on-premise-omgevingen mogelijk. Klanten krijgen de keuze om installaties zelf te beheren of gebruik te maken van Software AG Managed Suite, waarbij Software AG het beheer van componenten als de webMethods Integration Server ‘as-a-service’ levert in het eigen datacenter of in de publieke cloud. Deze beheerdienst is eveneens later dit jaar beschikbaar.

Klanten kunnen zich aanmelden voor AgileApps Live of de beta van Process Live via live.softwareag.com.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-05-15T16:08:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.