Softwareleverancier stelt nieuwe ceo aan en voegt raden samen

Unit4 gooit organisatie om

Dit artikel delen:
Unit4

Softwareleverancier Unit4 past per 1 januari 2014 zijn organisatie aan. Ceo Chris Ouwinga wordt vervangen door SAP-manager José Duarte en de raden van bestuur en commissarissen worden naar international voorbeeld samengevoegd. Ex-ceo Ouwinga wordt van deze zogeheten ‘supervisory board’ de voorzitter en krijgt controlerende taken. Met deze stappen wil Unit4 zich meer als een internationale speler positioneren en nieuwe buitenlandse markten betreden.

De nieuwe raad bestaat uit door zeven personen. Een controlerende functie krijgen de voormalige president-commissaris Philip Houben en zijn mede-commissarissen Rob Ruijter, Frank Rövekamp en Nikki Beckett, plus Chris Ouwinga in zijn nieuwe rol als voorzitter. De twee leden met uitvoerende taken zijn cfo Edwin van Leeuwen en de nieuwe ceo José Duarte. Duarte komt over van bedrijfssoftwareleverancier SAP waar hij als global president services en corporate officer actief was. Tot 1 januari 2014 zullen Duarte en Ouwinga als ceo-koppel optreden.

In zijn nieuwe rol gaat Ouwinga zich bezighouden met strategie, coaching en externe relaties. Hij is en blijft aandeelhouder. Duarte gaat ook aandelen kopen. Ouwinga gaat zich verder vanaf 1 januari 2014 bezighouden met de international expansie van Unit4. Hij zal zich telkens op nieuwe markten richten waar op Unit4 zich wil begeven. Ouwinga is al sinds de oprichting in 1980 bij Unit4 in dienst.

Buitengewone aandeelhoudersvergadering

Unit4 heeft voor september 2013 een buitengewone aandeelhoudersvergadering uitgeschreven. Hierin moeten de aandeelhouders groen licht geven voor de aanstelling van José Duarte. Ook buigen zij zich over de aangepaste organisatiestructuur. Ook laten de aandeelhouders zich dan uit over de aanstelling van Chris Ouwinga als de beoogd voorzitter van de nieuwe raad.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-06-03T10:53:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.