Medewerkers kopen aandeel in The Next View

Dit artikel delen:
Euro

Twaalf medewerkers van SAP-dienstverlener The Next View in Den Bosch hebben een aandeel in de eigen onderneming gekocht. De onderneming heeft 20 procent van de certificaten van aandelen beschikbaar gesteld voor participatie door medewerkers. ‘Twaalf medewerkers hebben nu samen 4,3 procent van de certificaten in handen’, zegt managing partner Huub Waterval van The Next View.

Met de aankoop van certificaten van aandelen delen medewerkers direct mee in de winst van de onderneming, vertelt partner Huub Waterval van The Next View. ‘Wij hebben pakketten gemaakt met een waarde van 1400 tot 5600 euro. De meesten hebben het grootste pakket gekozen.’

Vanaf 1 mei 2013 konden werknemers gedurende twee weken aangeven of zij belangstelling hadden in een pakket certificaten van aandelen. Voorwaarde voor deelname is wel dat de medewerker minimaal een jaar in dienst is. Van de 32 medewerkers die het bedrijf telt, kwamen er 24 voor deelname in aanmerking.

De certificaten van aandelen geven recht op dividend. ‘Bij een pakket van 5600, een rendement van 8 procent en een dividenduitkering van 50 procent komt dat op basis van de verwachte omzet volgend jaar neer op zo’n zevenhonderd euro’, rekent Waterval voor. Werknemers die het bedrijf verlaten zijn volgens de regels verplicht hun certificaten te verkopen. Voor het bepalen van de waarde is een formule opgesteld, waarin onder andere de omzetgroei en winstontwikkeling in de voorgaande twee jaar worden meegewogen.

Mandje

Manager Dico Timmerman van het cloudteam van The Next View is een van de participanten. 'Het mede-eigenaar zijn geeft het gevoel van een grotere betrokkenheid en invloed op de koers van het bedrijf', vertelt hij. ‘De wetenschap dat je meedeelt in je eigen bijdrage aan het bedrijf geeft een goed gevoel’. Dat hij hiermee al zijn eieren in één mandje legt, relativeert hij. ‘Het is een relatief kleine investering en ik ben er zelf bij. Het is ook geen drempel om een baan elders te accepteren, de procedure voor verkoop is heel helder.’

De mogelijkheid om medewerkers te laten profiteren van de waardevermeerdering van het bedrijf waar zij zich zelf ook voor inzetten was al sinds de oprichting van The Next View een wens van de eigenaren. Niet alleen vergroot het de betrokkenheid en het gevoel van eigenaarschap, ook kan The Next View zich als aantrekkelijke werkgever profileren bij nieuwe medewerkers, stelt Waterval. Anderhalf jaar geleden werd er een begin mee gemaakt, een stagiair heeft de plannen uitgewerkt en vormgegeven. ‘De overdracht heeft uiteindelijk 13 juni 2013 plaatsgevonden, zoals gebruikelijk met het opentrekken van een fles champagne.’

TopForce Alliance

The Next View is een van de initiatiefnemers van TopForce Alliance, een samenwerkingsverband van een aantal kleinere, gespecialiseerde SAP-dienstverleners in Nederland. De naam is afkomstig van de voormalige Magnus-dochter TopForce, die in mei 2012 failliet ging. The Next View kocht een aantal bedrijfsonderdelen uit het faillissement, waaronder de handelsnaam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-06-14T20:46:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.