Progress stoot Apama af aan Software AG

Dit artikel delen:
Handen schudden

Middlewareleverancier Progress Software heeft alsnog zijn Apama-softwarelijn van de hand gedaan. Vorig jaar werd dit platform nog aangeduid als een kernactiviteit, nu neemt Software AG het over voor een onbekend bedrag. Het Duitse softwareconcern beschouwt de software als een aanvulling op zijn in memory platform voor big data-oplossingen. Apama-software wordt met name gebruikt om grote datastromen real time te analyseren, met name in de financiële sector.

Progress Software zette in 2012 een aantal productlijnen te koop. Het Amerikaanse softwarebedrijf zei toen meer focus in het bedrijf te willen aanbrengen en alleen nog met de kernproducten Open Edge, Datadirect Connect en Apama Analytics door te gaan. Die zouden samen het cloudaanbod van Progress vormen. Progress kocht Apama in 2005; het Britse bedrijf maakt software voor het verwerken van real time informatiestromen, veelal gebruikt bij financiële instituten en handelshuizen. De software wordt bijvoorbeeld ingezet om frauduleuze handelingen op te sporen, klantervaringen snel in kaart te brengen en schommelingen in het effectenverkeer te duiden.

Andere dynamiek

Volgens Olf Jännsch, regional vice president Europe, Middle East & Africa bij Progress Software, was de herstructurering inmiddels afgerond. Desalniettemin heeft Progress toch besloten om ook Apama te verkopen. Het bedrijf wil zich na de recente overname van Rollbase, een Amerikaanse aanbieder van een applicatie-ontwikkelplatform in de cloud, vooral aanbieden als een platform as a service (PaaS)-specialist. Volgens topman Phil Pead heeft het verkopen en onderhouden van het Apama-platform een andere dynamiek dan het aanbieden van een PaaS-applicatieontwikkelplatform voor cloud- en mobiele oplossingen.

Alfabet AG

Software AG neemt de Apama-technologieteams in Cambridge (VK), Bedford (VS) en Hyderabad (India) over, net als de verkoop- en klantondersteunende teams. Het merk Apama blijft gehandhaafd vanwege de hoge naamsbekendheid in de zogeheten cep-markt (cep = complex event processing). Software AG heeft de ambitie om de Apama-productlijn ook in andere sectoren in te zetten. De overname versterkt de business process excellence (bpe)-divisie van het bedrijf. Kortgeleden nam het concern ook al Alfabet AG over, een Berlijnse leverancier van software voor het beheren van it-infrastructuren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-06-18T11:35:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.