SIG en TÜViT belonen Selektvracht met 5 sterren

Dit artikel delen:
SIG en TÜViT belonen Selektvracht

Dennis Beets van de Software Improvement Group overhandigt het 5-sterrencertificaat aan Joris-Jan Voet, cio a.i. van DHL Express Nederland.

De Selektvracht-Courier-applicatie van pakketbezorger Selektvracht heeft een TÜViT-Certificaat van vijf sterren gekregen. Daarmee behoort deze applicatie tot de 5 procent beste software die door de Software Improvement Group in samenwerking met dit Duitse it-instituut is gecertificeerd. De applicatie registreert met hulp van handterminals de aflevering van pakketten en zorgt dat deze informatie realtime beschikbaar komt.

Selektvracht, onderdeel van DHL Express en specialist in het afleveren van pakketten bij consumenten, rolt momenteel een aanzienlijk investeringsprogramma in ict uit. Dit investeringsprogramma omvat naast verruiming van tijdvakken voor aflevering ook het gebruik van handterminals. Alle bezorgers zijn daartoe uitgerust met een dergelijke handcomputer. Daarmee worden onder meer de track-en-trace-mogelijkheden geoptimaliseerd. Op termijn komen er nog meer innovaties die het bestelgemak van (internet)consumenten verder zullen vergroten, met name door de invloed die de consument krijgt op het bestelproces.

Selektvracht-Courier-applicatie

Het systeem Selektvracht-Courier-applicatie is door EsperantoXL ontwikkeld en in 2012 in gebruik genomen door de pakketbezorgers van Selektvracht. Vanwege het belang van het systeem voor de toekomst, heeft Selektvracht de Software Improvement Group gevraagd de Selektvracht-Courier-applicatie te evalueren met als doel het TÜViT-certificaat te krijgen.

Na een grondig certificeringstraject heeft het certificeringsinstituut TÜViT een certificaat conform het kwaliteitsmodel voor Trusted Maintainability afgegeven. Daarbij hoort een waardering, die in het geval van de Selektvracht-applicatie uitkwam op het maximum van vijf sterren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-06-18T16:17:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.