Ctac implementeert SAP BRIM bij FloraHolland

Dit artikel delen:

Bloemen- en plantenveiling FloraHolland is volgens eigen zeggen het eerste Nederlandse bedrijf dat de SAP Billing and Revenue Innovation Management-software (BRIM) in gebruik heeft genomen. Ict-dienstverlener Ctac verzorgde de implementatie van deze software en biedt FloraHolland hiermee een geïntegreerde oplossing voor de afhandeling van complexe financiële processen.

Het systeem, Financiële Administratie Nieuwe Stijl (FANS) genaamd, is speciaal voor de afhandeling van grote volumes met een hoge mate van betrouwbaarheid. De belangrijkste redenen voor het vervangen van de factureringssystemen zijn de toenemende internationalisatie, verschuiving van traditionele veilingactiviteiten naar directe verkoop en het terugbrengen van de time-to-market van nieuwe diensten.

SAP BRIM maakt het mogelijk om op gestandaardiseerde wijze de diverse facturatiestromen bij FloraHolland uit te voeren. Hieronder vallen bijvoorbeeld de dagelijkse transacties via de veilingklok en de directe verkoopstromen. Het systeem ondersteunt de volledige financiële afhandeling van een omzet van 4,4 miljard euro op jaarbasis, die geïncasseerd wordt bij de kopers en uitbetaald wordt aan de kwekers.

IFS Probity

FloraHolland koos na een selectieproces voor Ctac als implementatiepartner. FloraHolland heeft in nauwe samenwerking met Ctac en dochteronderneming IFS Probity binnen een jaar, en volgens eigen zeggen als eerste, in Nederland de SAP BRIM-oplossing ingevoerd. Nu het systeem in gebruik is, blijft Ctac betrokken bij FloraHolland voor de uitvoering van het functioneel en technisch beheer.

‘Om onze sterke positie verder uit te bouwen en internationaal nieuwe diensten te kunnen ontwikkelen, was er behoefte aan een eenduidige afhandeling van de complexe administratieve en financiële processen waarmee wij kwekers en afnemers faciliteren’, zegt Martijn Meskers, concern manager FEZ bij FloraHolland. ‘Met de invoering van SAP BRIM zijn wij nu klaar voor de toekomst en in staat internationaal opererende kwekers en afnemers optimaal te faciliteren en aan ons te binden. Met de invoering van de Financiële Administratie Nieuwe Stijl is een basis gelegd om onze ambities verder waar te maken.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Gefeliciteerd zowel FloraHolland als Ctac met deze bereikte mijlpaal!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-06-19T14:20:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.