Politie selecteert HR-pakket Youforce van Raet

Hr-softwareleverancier Raet maakt bekend dat de Nederlandse politie gebruik gaat maken van zijn softwarepakket Youforce om de hr-processen voor de 63.000 medewerkers te stroomlijnen. Youforce is software as a service (SaaS) en ondersteunt organisaties op het gebied van talentmanagement, strategische personeelsplanning en de personeels- en salarisadministratie.

‘Onze hr-portal Youforce helpt organisaties bij het behalen van grote efficiëntie- en gemaksvoordelen dankzij het digitaliseren van de basis hr-processen’, zegt Raet-ceo Cees van den Heijkant. ‘Gelijktijdig genereert de portal essentiële hr-data die een belangrijke bijdrage leveren aan actuele thema’s binnen organisaties, zoals talentmanagement, workforce management, hr-analytics en strategische personeelsplanning.

Van den Heijkant is er trots op dat Raet een van Nederlands grootste organisaties kan helpen bij het sturing geven aan belangrijke uitdagingen. ‘Bijvoorbeeld door het kunnen leveren van meer output met dezelfde mensen en het optimaliseren van de dienstverlening richting de samenleving dankzij de inzet van talent-, opleidings- en competentiemanagement.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik challenge Youforce wat talentmanagement betreft maar wat graag. ;O)

Ik challenge Youforce wat talentmanagement betreft maar wat graag. ;O)

Het moet waarschijnlijk lijken dat deze keuze heel wat is, maar het is toch een gewone upgrade van oude naar nieuwe software? Of is er een Aanbestedingsprocedure geweest zodat de politie ook wat te kiezen had?

Inderdaad een upgrade van alleen het portaal welke overigens in India in ontwikkeling is... Achter het portaal zijn het dezelfde oude applicaties met ieder een eigen database, waaronder het salarispakket Gemal wat dateert van vóór het Microsoft Windows tijdperk! Dus niet zo veel nieuws aan, eerlijk gezegd!

Goed gedaan Raet! Tuurlijk is het de ouwe meuk met al die problemen. Maar goed, ze hebben nu een overeenkomst met een Rijksorganisatie, dik geld, kan iedereen weer een tijd vooruit. Tuurlijk, laat maar ontwikkelen die youforce in India. Lage loon landen. Nee hoor, sausje van talentmanagement er over heen; bestuur trapt daar natuurlijk in. Geweldige sales/Aquisitie bij Raet! Let op, over 5 jaar in het nieuws: weer ict debacle bij het Rijk, politie verspilt miljoenen met Youforce..

Een systeem zoals Youforce is van oudsher gemaakt voor payroll en de laatste jaren erg sterk ontwikkeld om ESS en MSS (HR- processen) mogelijk te maken. Hierdoor zijn deze systemen niet gericht op business intelligence (dwarsdoorsnedes en prognoses maken). Dit is immers niet hun core business.

Ondanks dat Youforce een (geïntegreerd) systeem is bestaat deze ook uit verschillende losse systemen (verzuim, payroll, functioneren en beoordelen). Dit betekent dat het minder geïntegreerd is aan de achterkant dan de voorkant doet vermoeden (er zit puur een schil overheen). Om deze reden voldoen de traditionele rapportages die Youforce biedt in combinatie met eventueel statische dashboards binnen MSS niet aan de wensen van veel Youforce klanten.

Kortom: de stap naar HR-Analytics maken is onmogelijk. Ze zouden eens naar PurpleHRM moeten kijken!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-07-05T13:09:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.