Itris maakt eerste corporaties SEPA-bestendig

Dit artikel delen:

De corporaties Woonpunt uit Maastricht en Welbions uit Hengelo zijn gemigreerd naar de nieuwste versie van het primaire systeem Viewpoint van Itris. Daarmee zijn de corporaties SEPA-proof. Eerder al koos WBO Wonen uit Oldenzaal voor Viewpoint als nieuw erp-systeem vanwege de SEPA-bestendigheid. Volgens Itris onderschatten veel woningcorporaties de overstap naar de SEPA. De aanstaande Europese betaalstandaard, die vanaf 1 februari 2014 geldt, grijpt diep in in de bedrijfsvoering.

SEPA, een plan van de Europese Unie, staat voor Single Euro Payments Area. In februari 2014 moet dit uniforme vereenvoudigde betaalsysteem er zijn, waardoor er na de contante euro ook sprake is van de digitale euro.

Itris, de woningbouwautomatiseerder uit Capelle aan den IJssel, heeft zijn erp-systeem Viewpoint uitgebreid met SEPA-functionaliteit en deze uitgebreid getest bij Woonpunt en Welbions. Bij de tests waren banken betrokken omdat die uiteindelijk akkoord moeten geven over de nieuwe software en werkwijze. Voor het einde van het jaar wordt de nieuwe release bij alle Itris-Viewpoint klanten geïmplementeerd.

Onderschatting

Commercieel directeur Richard van der Zee wijst er op dat de overgang naar de SEPA veel meer is dan een nieuwe versie van de software. 'SEPA grijpt namelijk diep in op de bedrijfsvoering. Woningcorporaties hebben de neiging dit te onderschatten. Denk bijvoorbeeld aan de communicatie met de huurders. De overstap is vooral organisatorisch een hele klus. Op tijd beginnen, dus!' Hij wijst er op dat zeker de prenotificatie en machtigingenadministratie aandacht vragen, net als kennisontwikkeling van de projectleden en de medewerkers die in de dagelijkse praktijk uitvoering aan SEPA geven.

WBO Wonen

Begin deze maand maakte Itris bekend dat de Oldenzaalse corporatie WBO Wonen als nieuw systeem voor enterprise resource planning (erp) kiest voor Viewpoint. Aanleiding voor het selectietraject was voor WBO Wonen de SEPA. De corporatie werkt nog met het primaire systeem Omega van Cegeka, maar moest daarin veel investeren om de financiële module SEPA-proof te krijgen. Na een selectietraject, begeleid door Skopos, koos de woningcorporatie voor de nieuwe versie van Viewpoint van Itris.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-07-18T10:19:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.