Exact neemt BI-platform QlikView op in portfolio

Dit artikel delen:

Marinus ter Laak (links), algemeen directeur Business Solutions bij Exact, schudt in het kader van de samenwerking handen met Vincent Peters, algemeen directeur Qlikview Benelux.

Exact gaat samenwerken met het Zweedse Qliktech, leverancier van software voor business intelligence (bi). Het Delftse bedrijf gaat zijn bedrijfssoftware en het Qlikview Business Discovery-platform van Qliktech gebundeld aanbieden. Volgens Exact kunnen door de samenwerking medewerkers bij klanten sneller beslissingen nemen. Dat doen ze op basis van data van de bedrijfsprocessen die centraal worden bijgehouden in een geïntegreerde oplossing van Exact en met Qlikview geanalyseerd en via dashboards gevisualiseerd worden.

Exact noemt de Qlikview-software eenvoudig in gebruik, waarbij belangrijke informatie snel inzichtelijk wordt gemaakt via een smartphone of tablet. 'Door business-driven intelligence toe te voegen aan Exact wordt snel zichtbaar of processen wel optimaal zijn ingericht. Als dit niet het geval is kan snel worden ingegrepen door verspilling te beperken en de organisatie zo lean mogelijk in te richten', zegt Marinus ter Laak, algemeen directeur Business Solutions bij Exact.

Andere bi-smaken

Exact heeft naast Qlikview nog andere bi-smaken. Zo is er de Canadese dochteronderneming Longview, dat business intelligence- en belastingapplicaties levert, bedoeld voor financiële departementen. Ook heeft het softwarebedrijf een oem-overeenkomst met Business Objects (SAP) om bi-technologie in te passen in de eigen productlijn. Die samenwerking heeft betrekking op Chrystal Reports waarmee geïntegreerd binnen Exact Globe Next klanten zelf standaardrapportages kunnen maken, zoals van openstaande posten debiteuren en crediteuren, adressenlijsten en inkoophistorie.

Volgens een woordvoerder blijft deze mogelijkheid gewoon beschikbaar. 'De toevoeging van Qlikview biedt gebruikers de mogelijkheid om aan de slag te gaan met business analytics en dashboarding en vormt een goede en waardevolle toevoeging op de bestaande mogelijkheden.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-07-18T11:58:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.