Damen Shipyards rolt ERP van IFS uit

Dit artikel delen:

De Nederlandse scheepsbouwer Damen Shipyards Group heeft in zijn Roemeense vestiging in Galati de erp-oplossing van de Zweedse softwareleverancier IFS in gebruik genomen. De go-live van IFS 7.5 op 15 juli 2013 volgt op de eerdere implementatie van het systeem in het hoofdkantoor in het Nederlandse Gorinchem.

In totaal heeft scheepsbouwer Damen veertig werven in verschillende buitenlanden. ‘De implementatie van de IFS-software zorgt ervoor dat we op een eenvoudige manier het volledige logistieke proces kunnen volgen. Door extra inzicht in de keten, kunnen we de doorlooptijden verkorten, het inkoopproces optimaliseren en het aantal spoedorders drastisch verminderen’, zegt director Group IT Marc de Thouars van Damen Shipyards Group.

De uitrol wordt gedaan door eigen personeel, aangevuld met inhuurkrachten. De software draait in een private cloud, zodat de onderneming de gegevens steeds in eigen beheer heeft. Bij de keuze voor IFS speelde vooral de mogelijkheid van projectmatig werken die de software biedt een doorslaggevende rol, stelt De Thouars.

Damen is sinds 2010 klant van IFS. In januari 2013 maakte het bedrijf al bekend het aantal licenties uit te breiden, met oog op de uitrol van het erp-pakket wereldwijd. De maritieme sector is een van de kernmarkten van de Zweedse softwareleverancier.

De IFS-software zal de komende jaren wereldwijd uitgerold worden over de verschillende vestigingen van Damen. Eind 2013 staat de go-live van de nieuwe scheepswerf in de Vietnamese stad Haiphong op de planning. Marc de Thouars: ‘De implementatie van de site in Haiphong borduurt verder op de erp-implementatie in Galati. Door het grote aantal orders zal de nieuwe werf in Vietnam direct op volle kracht draaien. Ook daar is een cruciale rol weggelegd voor de IFS-oplossing.’

Damen Shipyards Group

Damen Shipyards Group is opgericht in 1927 en telt meer dan 55 scheepswerven, reparatiewerven en gerelateerde bedrijven wereldwijd. Damen heeft achtduizend medewerkers in 35 landen en heeft sinds 1969 meer dan vijfduizend schepen opgeleverd. Jaarlijks komen daar zo’n honderdvijftig schepen bij. Door zijn gestandaardiseerde scheepsontwerpen kan Damen zijn afnemers een korte levertijd garanderen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Zeer indukwekkend

Appeltjes bloemetjes (?)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-07-18T16:02:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.