VNSG kiest voor SAP-technologie

Dit artikel delen:
Vrouw tablet computer

De Vereniging van Nederlandse SAP-gebruikers kiest voor de informatievoorziening over het jaarlijkse VNSG-congres op 3 en 4 april 2014 voor het eerst technologie van de Duitse softwareleverancier SAP. Er wordt een cloud-applicatie ontwikkeld onder andere als mobiele app die de ruim zestienhonderd bezoekers van het congres op de hoogte houdt van het laatste nieuws.

‘De Vereniging Nederlandstalige SAP-gebruikers heeft de laatste jaren geëxperimenteerd met diverse mobiele apps voor het congres. Hierover hebben we veel feedback ontvangen’, zegt directeur Rob van der Marck van de VNSG. ‘Vooral de gebruiksvriendelijkheid en het actualiseren van de informatie op verschillende kanalen waren een probleem. Vandaar dat wij een nieuwe oplossing hebben gekozen.’

Als basis voor de app is gekozen voor het SAP Hana-cloudplatform. Als front-end technologie wordt gebruik gemaakt van SAPUI5. Door gebruik te maken van responsive design is de applicatie voor zowel desktop, tablet als mobiel apparaat beschikbaar. Elk apparaat wordt op dezelfde centrale bron aangesloten. Naast een online versie zal er een native applicatie beschikbaar komen in de Apple Store en Google Play, daarna volgen de Windows Store en Blackberry World.

De ontwikkeling wordt gedaan door SAP-dienstverlener The Next View in Den Bosch. Een mooie opdracht, vindt managing partner Huub Waterval. ‘Nu kunnen we SAP-klanten laten zien dat voor dit soort toepassingen gebruiksvriendelijke en flexibele oplossingen bestaan.’

VNSG-congres

Het VNSG-congres op 3 en 4 april 2014 heeft als doel de leden van de VNSG, SAP-gebruikers en SAP Nederland samen te brengen. Dit jaarlijks terugkerend ict-congres brengt deelnemers op de hoogte van trends en ontwikkelingen in de markt. Daarnaast worden de nieuwste ontwikkelingen en oplossingen van SAP voor het voetlicht gebracht. Het tweedaagse congres biedt VNSG-focusgroepen, SAP-gebruikers en -prospects, SAP-partners, VNSG-adviesleden en SAP-experts talloze mogelijkheden om te netwerken en ervaringen uit te wisselen. Congresgangers kunnen deelnemen aan meer dan honderdvijftig (interactieve) sessies.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-07-22T09:31:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.