BAE Systems vervangt Baan IV door Infor LN

Dit artikel delen:

BAE Systems Military Air and Information (MAI), de luchtvaartdivisie van het Britse defensie- en technologieconcern BAE, heeft voor Infor LN gekozen als het centrale systeem voor enterprise resource planning (erp). BAE Systems MAI gebruikt nu nog Baan IV van Infor als kern-erp-systeem en erp-systemen van IFS en SAP. Naast Infor LN gaat BAE nog een aantal andere toepassingen van de Amerikaanse erp-leverancier gebruiken voor assetmanagement en business intelligence. Infor ION zorgt voor de integratie van de applicaties.

Het luchtvaartbedrijf, dat onder meer vliegtuigen bouwt voor de RAF, is bezig zijn bedrijfsprocessen te vereenvoudigen om efficiënter te kunnen opereren. Een onderdeel van dit veranderingsproject is het doorvoeren van een it-standaardisatietraject, gebaseerd op de zakelijke software van Infor. De business unit van BAE Systems (in totaal ruim tachtigduizend medewerkers) gebruikt nu nog verschillende erp-systemen en meer dan honderd ondersteunende applicaties. BAE Systems MAI verwacht door een standaardisatie en het terugbrengen van het aantal applicaties eenvoudiger en sneller te kunnen opereren. Bovendien wil het bedrijf de licentiekosten terugbrengen.

Transformeren

Het centrale erp-systeem wordt gevormd door Infor LN. Daarnaast gebruikt BAE Systems MAI Infor EAM en Infor Warehouse Mobility. Infor BI en Infor Enterprise Performance Management worden ingezet voor de rapportages en analyses. Infor ION zorgt voor de integratie van de applicaties. Infor biedt dit soort geïntegreerd werkende toepassingen, die geschikt zijn voor de cloud, sociale media en mobility, in de markt aan als het multifunctioneel middleware platform Infor 10x.

Het project bevindt zich momenteel in de ontwerpfase en zal naar verwachting in 2015 in het Verenigd Koninkrijk live gaan.  'Dit transformatieproject komt voort uit het besef dat minder applicaties leiden tot eenvoudiger beheer waardoor we ons beter kunnen richten op onze kernactiviteiten', zegt John Booth, BAE Systems’ Head of Project. 'De volgende stap in het proces is het standaardiseren van die applicaties waar geen maatwerk voor nodig is om over de vereiste functionaliteiten te kunnen beschikken.'

Baan IV

Infor LN vervangt het erp-systeem Baan IV, wat BAE Systems ruim vijftien jaar geleden aanschafte, en diverse toepassingen van IFS en SAP. Het luchtvaartbedrijf koos voor Infor omdat de softwareproducten al jarenlang het hart van het concern vormen. Beide partijen hebben veel met elkaar samengewerkt in het op maat maken van de toepassingen, waar dat noodzakelijk was. Ook speelt mee dat Infor zijn productenportfolio aantrekkelijk heeft gehouden door vernieuwing en overnames, met extra functionaliteit tot gevolg. Ook liggen de kosten voor vervanging ('life cycle costs') lager dan bij andere erp-leveranciers, aldus een woordvoerder van BAE Systems.

Ook andere divisies van BAE gebruiken software van Infor. Of deze bedrijven ook overstappen op Infor LN kan de zegsman niet aangeven. 'De business units zijn zelfstandig opererende bedrijven en bepalen hun softwarebeleid zelf.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-07-22T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.