Wolters Kluwer koopt Oostenrijkse softwaresuite

Dit artikel delen:

Wolters Kluwer neemt Svenson over, een Oostenrijkse suite van regelgevingsoftware voor financiële instituties. De productsuite is onderdeel van Smartstream, een leverancier van oplossingen voor financieel mangement. Vijftien man gaan over naar de divisie Wolters Kluwer Financial Services. De transactie wordt dit kwartaal nog afgerond. Een overnamebedrag is niet vrijgegeven.

Wolters Kluwer beschouwt de overname als een uitbreiding van zijn positie op de Europese markt met betrekking tot de divisie Financial Services. Die levert oplossingen voor compliance (regelgeving), risicomanagement en audits aan de financiële sector. Het informatieconcern verwacht met de eigen oplossingen en die van Svenson een sterker aanbod te kunnen doen aan banken en verzekeraars in Oostenrijk. Die krijgen, net als in andere EU-landen, te maken met strengere eisen van de lokale financiële toezichthouders en de Europese Bank, die bijvoorbeeld vraagt om allerlei statistieken, zoals Monstat (monetaire statistieken) en Zinsstat (tariefstatistieken).  

Smartstream

Het van oorsprong Engelse Smartstream is in 2000 opgericht. Het softwarebedrijf werd in 2006 overgenomen door TA Associates, maar het jaar daarop nam de Dubai International Financial Centre (DIFC), eigenaar van de aandelenbeurs in Dubai, het bedrijf alweer over. Smartstream werkt nauw samen met de Amerikaanse erp-softwareleverancier Infor.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-07-23T10:34:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.