Wolters Kluwer boekt kleine omzetstijging

Dit artikel delen:

In het eerste half jaar van 2013 heeft informatieconcern Wolters Kluwer een omzet geboekt van 1,74 miljard euro. Dat is 1 procent meer dan de omzet van 1,72 miljard euro in de eerste zes maanden van 2012. De brutowinst (ebita) zakte van 340 miljoen naar 334 miljoen euro. Wolters Kluwer heeft vooral in Europa moeite om terug te keren in groeicijfers.

Wolters Kluwer had last van een terugloop in printabonnementen, met name in de juridische sector in Europa. Ook de verkoop van (geprinte) boeken en de afname van diensten, zoals advisering, opleidingen en advertenties, viel terug. De groei zat 'm vooral in de verkoop van elektronische abonnementen en (software)dienstverlening. Die steeg met 4 procent en was in de eerste zes maanden van 2013 goed voor 54 procent (944 miljoen euro) van de totale omzet. Een ander positief punt is dat van de totale omzet van 1,74 miljard euro 77 procent terugkerend bleek; in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder is dat een toename van 2 procent.  

Het informatieconcern zag zijn inkomsten in de Verenigde Staten met 2 procent stijgen, terwijl Europa juist 2 procent inleverde. De activiteiten in Azië, Australië en de rest van de wereld stegen met 8 procent. Het tweede kwartaal ging bedrijfsbreed beter dan het eerste kwartaal in 2013. 

Overnames

Wolters Kluwer was in het eerste half jaar van 2013 170 miljoen euro kwijt aan acquisities, inclusief bonusuitkeringen die te maken hadden met eerdere overnames. De belangrijkste acquisities in de eerste zes maanden in 2013 waren die van het Amerikaanse Health Language en het Braziliaanse Prosoft. Voor het afstoten van Best Case Solutions en een minderheidsbelang in AccessData ontving het bedrijf in totaal 75 miljoen euro.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-07-31T14:15:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.