Kindertherapeuticum vernieuwt Norma EPD NeoZis

Dit artikel delen:
Therapie

Het Kindertherapeuticum te Zeist stapt als eerste zelfstandig behandelcentrum over op het zorginformatiesysteem van MI Consultancy. NeoZis wordt gebruikt voor de registratie van cliëntgegevens en het voeren van geheel geautomatiseerde financiële administratie. De overgang naar NeoZis zorgt voor een efficiënter zorgproces en verfijnder dossierbeheer voor de kliniek. Tot voor kort werkte het Kindertherapeuticum met een versie van Norma die vanaf 1 januari 2013 niet meer ondersteund wordt. Het vernieuwde Norma EPD (elektronisch patiëntendossier) is onderdeel van NeoZis.

Het Kindertherapeuticum is een centrum voor diagnostiek en behandeling voor kinderen en jeugdigen. De instelling werkt al meer dan twintig jaar samen met MI Consultancy. NeoZis is het zorginformatiesysteem van MI Consultancy dat zorgverleners in ziekenhuizen, zelfstandige behandelcentra en GGZ-instellingen in staat stelt om alle cliëntgegevens eenvoudig en snel te registreren, in te zien en te bewerken.

Kwaliteit zorg verbetert

In de nieuwe versie zijn een groot aantal uitbreidingen in functionaliteit doorgevoerd. De nieuwe software is voorzien van een zeer geavanceerd medisch dossier, workflow-ondersteuning en een nieuwe interface. ‘NeoZis maakt sneller en efficiënter werken mogelijk’, zegt Paul Edridge, directeur van MI Consultancy. ‘De werkprocessen worden geoptimaliseerd, waardoor de kwaliteit van zorg verbetert.’

Een gedegen voorbereidingsperiode ging vooraf aan de invoering van NeoZis. Er is nauw samengewerkt met de specialisten van het Kindertherapeuticum, waardoor de inrol van NeoZis snel en zonder problemen is verlopen. Binnen één dag werkte het gehele centrum met het nieuwe zorginformatiesysteem. Door de integratie van het EPD met NeoZis Financieel automatiseert het Kindertherapeuticum de gehele financiële administratie. Het zorginformatiesysteem is volledig ingericht voor de facturatie van DOT/DBC en paramedische zorg.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-08-06T11:58:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.