Honeywell levert DPD 12.000 handterminals

Dit artikel delen:
DPD

Apparatuurleverancier Honeywell gaat de twaalfduizend bezorgers van distributeur DPD in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, België, Nederland en Luxemburg uitrusten met zijn Dolphin 99EX-handterminals. DPD zal naast de handterminals ook de Remote MasterMind-apparaatbeheersoftware van Honeywell implementeren. Met deze software kunnen depotmanagers en administrators vanuit een centraal punt de software updaten en de werking van de handterminals controleren.

Pakketdienstverleners zijn op zoek naar oplossingen waarmee hun bezorgers probleemloos pakketten in extreme weersomstandigheden kunnen bezorgen, barcodes kunnen scannen, de klant kunnen laten tekenen en de optimale route voor hun bezorging kunnen bepalen. ‘Bij deze investering hebben we van tevoren duidelijke eisen opgesteld waaraan de apparatuur moest voldoen’, zegt Peter Störring, director operations bij DPD GeoPost (Duitsland). ‘We wilden een gebruiksvriendelijke handterminal met optimale scanprestaties en een totaaloplossing waarmee we in de toekomst het toenemend aantal transacties zouden kunnen verwerken. Daarnaast hadden we een softwaresysteem nodig waarmee we onze apparatuur konden beheren. Met de Remote MasterMind-software van Honeywell kunnen we de gewenste mate van efficiëntie bereiken. Uiteindelijk voldeden de systemen van Honeywell aan al onze eisen.’

Dolphin 99EX

De Dolphin 99EX-handterminal is ontworpen op basis van suggesties van bedrijven uit de transport- en logistieksector om de productiviteit van medewerkers te verhogen. Dankzij het ergonomische ontwerp kan het apparaat gemakkelijk in één hand worden vastgehouden, terwijl het invoeren van gegevens sneller gaat met het aangepaste toetsenbord. De handterminal is voorzien van bewegings-, licht- en nabijheidssensoren die de instellingen van het scherm en de verlichting aanpassen aan de omgeving. Dit garandeert het gebruikscomfort in onder andere magazijnen, vrachtwagens en in de felle zon. De sensoren verlengen bovendien de levensduur van de batterij. Na het opladen kan de batterij tot circa zestien uur worden gebruikt en dat is langer dan andere vergelijkbare handterminals. Hierdoor wordt het gebruik van reservebatterijen en batterijladers in de voertuigen overbodig.

Dankzij de 3.9G draadloze technologie voor realtime spraak- en gegevenscommunicatie maakt de Dolphin 99EX altijd verbinding, ongeacht de netwerkprovider of -technologie. Hierdoor worden gegevens sneller ontvangen en wordt het tracken eenvoudiger. Met de Adaptus Imaging Technology 6.0 van Honeywell kunnen bezorgers snel 1D- en 2D-barcodes scannen en foto’s maken als afleveringsbewijs. Het apparaat is voorzien van een IP67-codering. De handterminal kan worden blootgesteld aan stof en water en kan de impact weerstaan van meerdere vallen op een betonnen vloer van een hoogte van maximaal anderhalve meter.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-08-14T11:33:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.