Softlution en Strawberries fuseren tot Osudio

Dit artikel delen:
Handen schudden

De internetbureaus Softlution uit Eindhoven en Strawberries uit Amsterdam fuseren tot Osudio. De nieuwe fusieorganisatie telt ruim 150 medewerkers en is actief in de Benelux, Duitsland en Spanje. Doel van de fusie, officieel per 1 oktober 2013, is om met name de internationale klanten met een breder dienstenpakket beter te kunnen ondersteunen. Osudio is vooral sterk in de e-handelsoplossingen van Intershop en het SAP-onderdeel Hybris.

Beide bedrijven hebben ruim vijftien jaar internationale ervaring op het gebied van e-handelsoplossingen en adviezen op het vlak van online verkopen, data-afhandeling en ordermanagement. Ze werkten al met elkaar samen in opdrachten voor grote klanten. Bij het Amsterdamse Strawberries zijn ruim vijftig man actief; Softlution is de grotere partij met zo'n honderd man en kantoren in Eindhoven, Hasselt (België), Stuttgart en Lünen (Duitsland) en Valencia (Spanje). Ook werkt Softlution met een ontwikkelcentrum in het Wit-Russische Minsk.

De directie van Osudio bestaat uit de aandeelhouders van Softlution en Strawberries. In de komende maanden worden de organisaties van beide bedrijven in elkaar geschoven.

Hybris

Softlution komt voort uit VRC Netshopping dat in 1996 werd opgericht als distributeur voor de Benelux van de Intershop E-Business-software. Na de overname van het Duitse Softlution in 2004 is het bedrijf onder deze naam verder gegaan. Sindsdien biedt het ook andere e-business-oplossingen aan, zoals Heiler (Informatica), Hippo en Hybris. Softlution is vooral sterk gegroeid in het Hybris-softwareplatform, na de overname van Content Architects op 1 september 2011. Ook Strawberries is gespecialiseerd in de multichannel-software van het Zwitserse Hybris, dat afgelopen juni is overgenomen door SAP.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-09-19T09:09:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.