DeGiro verbreedt platform voor groter publiek

Dit artikel delen:

De Nederlandse online broker DeGiro heeft zijn beleggingsplatform toegankelijk gemaakt voor particulieren. De softwareontwikkelaars van het bedrijf hebben hiertoe het zelfgebouwde platform webbased gemaakt. Doordat DeGiro gebruik maakt van een eigen ict-infrastructuur is de prijs van het handelsproduct laag. Het beleggingsplatform biedt klanten wereldwijd de meeste handelsmogelijkheden binnen een veilige online webtrader met innovatieve tools.

DeGiro werd in 2008 opgericht door vijf oud Binck Bank-medewerkers en richtte zich met de dienstverlening aanvankelijk op de professionele markt. De lage tarieven en snelle infrastructuur zorgden voor groei. Inmiddels werken er veertig mensen bij de groep en loopt jaarlijks via het platform voor bijna tien miljard euro aan transacties op honderd beurzen wereldwijd. DeGiro stelt daarom nu ook het platform beschikbaar aan particuliere beleggers.

Vernieuwende software

Via DeGiro kiezen klanten zelf waar ze een order naartoe sturen. Er kan gehandeld worden op alle belangrijke beurzen wereldwijd. Bovendien wordt het mogelijk om rechtstreeks met andere klanten op het platform te handelen via verschillende ordertypen.

‘De vernieuwende software van DeGiro controleert continu of een andere klant van DeGiro een tegengestelde transactie wil doen’, zegt medeoprichter Gijs Nagel. ‘Als dat zo is, wordt de order intern afgehandeld. Dit scheelt beurskosten, met als resultaat dat de klant minder betaalt. De klant ontvangt hiervoor kortingen die kunnen oplopen tot 50 procent op de standaardtarieven.’

Zelfontwikkelde technologie

Binnen de zelfontwikkelde it-infrastructuur is online security een belangrijke vereiste. De zelfontwikkelde technologie voor de bescherming van klant- en transactiegegevens voldoet aan de bancaire normen en aan Europese wet- en regelgeving. In dit kader staat DeGiro onder toezicht van De Nederlandse Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

De toegang tot het handelsplatform is beschermd via een secure socket layer-beveiliging. Iedere klant heeft een exclusieve gebruikersnaam en wachtwoord. Ook worden bij DeGiro de geldstromen extra beveiligd. Zo is overboeken alleen mogelijk naar de eigen persoonlijke bankrekeningen. Daarnaast heeft DeGiro een continue elektronische opvolging van de margin-vereisten van cliëntenrekeningen.

Interview

In een interview legt de andere oprichter Jasper Anderluh de ict-achtergronden uit bij de introductie van DeGiro bij particulieren. Lees daarom ook ‘Performance leidt niet onder transactietoename’.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-09-23T09:30:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.