Brink Groep splitst organisatie na overname Kontek

Dit artikel delen:

Bouwautomatiseerder en -dienstverlener Brink Groep heeft een nieuwe organisatie opgezet. Het bedrijf uit Leidschendam bestaat voortaan uit vier takken: Brink Management & Advies, de joint venture voor huisvestingoplossingen Innvire, de overgenomen vastgoedinformatieadviseur Kontek en Ibis, een fusie van Brink Automatisering en KPD Automatisering. Met deze nieuwe, gespecialiseerde opzet wil Brink zich handhaven in de beroerd lopende bouw- en vastgoedsector. Bij het bedrijf werken ruim 250 mensen.

Brink Groep heeft de afgelopen maanden in stilte gewerkt aan een nieuwe organisatie met gespecialiseerde werkmaatschappijen in management, advies en automatisering die klanten ondersteunen bij bouw-, huisvestings- en vastgoedopgaven. Het bedrijf blijkt al op 1 juli jongstleden Kontek te hebben overgenomen en uitgebouwd. Kontek uit Hoofddorp was al partner van Brink en verschaft inzicht in de prestaties van vastgoed door toepassing van slimme informatiseringsoplossingen.

Daarnaast is Brink Groep in de joint venture Innvire gestapt. Dat onderdeel biedt nieuwe en verbeterde huisvestingsoplossingen voor organisaties. Vanuit Brink Management & Advies voegt Brink Groep hier expertise op het gebied van kosten/kwaliteit en onderhoud aan toe, waardoor de bestaande vastgoedvoorraad van een corporatie, overheidsinstelling of commerciële partij beter beheerd kan worden.

Automatisering

Verder zijn Brink Automatisering (bouw- en vastgoed) en het in 2003 overgenomen KPD Automatisering (grond-, weg- en waterbouwsector) gefuseerd tot Ibis. Dit onderdeel levert nu het Integraal Bouwinformatiesysteem voor alle sectoren, Eind 2011 nam Brink nog de Ibis-activiteiten van CTB ICT Bouw uit Ede over. Onder de vlag van Ibis, van oudsher een calculatiepakket van Brink met een sterke naam in de bouwwereld, zullen voortaan alle softwareactiviteiten van Brink Automatisering en KPD vallen.

Anticiperen

Brink Groep benadrukt dat het met deze investeringen en de organisatieverandering anticipeert op de veranderingen in de markt; het bedrijf heeft de ambitie om ondanks de crisis, in het bijzonder in deze sector, groei te realiseren.

'De overtuiging is dat het beter kan en moet in de bouw- en vastgoedsector en dat op deze wijze kan worden bijgedragen aan vernieuwing. De verschuiving van aandacht naar voorraadvraagstukken, de noodzaak tot vernieuwing en informatisering van werkprocessen, de behoefte aan andere financieringsbronnen en de noodzaak tot vernieuwende aanpak van gebiedsontwikkeling zijn de aanleiding geweest. Vanaf 1 oktober 2013 opereren vier bedrijven met Brink Groep als fundament zowel zelfstandig als gezamenlijk in de markt en kunnen zo flexibel en gericht inspelen op de veranderende vraag', aldus de bouwautomatiseerder/-adviseur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-10-02T16:08:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.