Amis ziet tekort aan Oracle-kennis

Dit artikel delen:
Vrouw computer

De in Oracle-projecten gespecialiseerde ict-dienstverlener Amis ziet een gebrek ontstaan aan kennis van Oracle-producten. Oorzaak is de uitstroom van gekwalificeerde medewerkers door de vergrijzing, bij een beperkte instroom van ict’ers met Oracle-kennis. Het tekort aan kennis begint nu zelfs een rol te spelen bij de keuze van de software, constateert Amis.

Klanten baseren hun keuze voor Oracle mede op basis van de beschikbaarheid van gekwalificeerd personeel, merkt directeur Paul Uijtewaal van Amis. ‘Wij maken het mee dat klanten het aanbod van gekwalificeerd personeel meewegen in hun keuze voor Oracle-technologie. Daarmee is voldoende aanwas van nieuw talent een voorwaarde van de marktadoptie en daarmee het groeipotentieel van Oracle.’

De Oracle-dienstverlener heeft daarom het initiatief genomen afgestudeerde technici klaar te stomen voor een Oracle-carrière. Bij deze zogeheten Amis Talent Launch werkt de dienstverlener samen met zijn klanten. Deelnemers aan deze kopopleiding kunnen, afhankelijk van hun persoonlijke ambities, in dienst treden bij de klant of de dienstverlener.

Starters

Twaalf starters worden in anderhalf jaar opgeleid tot Oracle-specialist. Deze instromers zijn aan hogescholen en universiteiten al geïdentificeerd door Procam, een gespecialiseerde talentspotter. De opleiding start met een zes weken durende bootcamp waar ervaren specialisten van Amis de starters onderdompelen in de Oracle stack. Daarna kiezen ze voor een ADF-, SOA-, Java-, BI- of database-specialisatie. Tijdens de opleiding doen zij praktijkervaring op binnen projecten van Amis.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Klinkt bekend. Als DB2 mainframe specialist ben ik al grijs - laat ik nou ook nog met Oracle database ervaring hebben op gebouwd. En nog steeds werkzaam. Helaas resultaten in het verleden zijn geen les voor de toekomst.

Het zal me niet verbazen als dit ook voor andere omgevingen gebeurt.
Aan de ene kant heb je vergrijzing maar aan de andere kant worden de omgevingen steeds complexer. Bijvoorbeeld: Ik heb begrepen dat er 2000 ontwikkelaars aan JDeveloper werken. Wat 2000 man erin stoppen, moet jij om het te gebruiken maar zien te behappen.
Maar hetzelfde geldt eigenlijk voor word en excel. De meeste mensen gebruiken eigenlijk maar een paar % van wat er mee mogelijk is.

De vraag als ontwikkelaar zou ook kunnen zijn waarom je alleen tot Oracle zou willen beperken. Goed, het is een redelijk groot gebied maar als je eenmaal het stempel Oracle op je CV hebt staan wordt je doorgaans niet snel in staat geacht om verstand van concurrerende producten te hebben.
En wat applicatie ontwikkeling betreft is de architectuur van Oracle producten grotendeels relatief oud (of soms archaïsch) te noemen. Als Java professional zou ik persoonlijk heel goed oppassen waar ik aan zou beginnen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-10-10T14:43:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.