Itris zet aanval in op onderkant corporatiemarkt

Dit artikel delen:

Woningbouwautomatiseerder Itris wil de komende jaren een substantieel marktaandeel veroveren bij de kleinere corporaties. Nu nog maken daar van oudsher partijen als Nccw en SG de dienst uit. Itris heeft voor dit segment de 'light-versie' Viewpoint Go op de markt gebracht. De implementatietechniek is daarbij gestandaardiseerd en geënt op een aantal business cases bij corporaties.

Itris bedient met zijn erp-pakket Viewpoint nog vooral klanten in het middensegment van de corporatiemarkt. Het bedrijf richt zijn pijlen nu ook op het lagere segment - tot duizend verhuurbare eenheden - van de woningbouwmarkt. Van oudsher bedienen hier automatiseerders als SG en met name Nccw de kleinere corporaties met software die in hun rekencentra draaien. 'Maar', stelt algemeen directeur Erik Korevaar van Itris, 'rekencentrumcapaciteit is allang geen privilege meer waarmee een leverancier zich kan onderscheiden. Het is een commodity geworden, een standaard product dat tegenwoordig Software-as-a-Service of cloudsoftware wordt genoemd. Itris biedt zijn software ook al jarenlang aan als een SaaS-versie.'

Business case

Itris heeft voor dit segment, maar ook voor het middensegment, de 'light-versie' Viewpoint Go op de markt gebracht. De implementatietechniek is daarbij gestandaardiseerd en geënt op een aantal business cases bij corporaties. Het oude systeem wordt vervolgens naar dit casco van Viewpoint geconverteerd, waarna de gegevens worden gefinetuned. 'We hebben Viewpoint Go bij een corporatie in Medemblik ingevoerd; binnen vier maanden was de migratie van First Housing van Nccw naar ons systeem afgerond. Kijk, de mate van afwijken bepaalt de doorlooptijd van een implementatie. Hoe meer je het systeem wilt aanpassen, hoe langer de live-gang duurt. Wil je niet afwijken dan kies je voor de Go-variant. Daar ligt de werkwijze al vast', zegt Korevaar. 

Sentimenten

Veel kleine corporaties - nog zo'n honderd in getal - gebruiken al decennialang de bedrijfssoftware van SG en met name van Nccw. Ze zijn huiverig om over te stappen naar een andere leverancier, want 'het werkt al die tijd toch goed', merkt de Itris-directeur. 'Vaak spelen bepaalde sentimenten een rol bij het in stand houden van zo'n langdurige relatie. Voor deze corporaties is het werken met de bestaande software zo'n routine geworden dat zij de beperkingen op de koop toenemen. Aan ons de opdracht om die banden los te weken en de corporatiebestuurder uit zijn stoel te krijgen. Wij willen laten zien dat er betaalbare alternatieven bestaan en bieden hen de kans om over te stappen naar moderne, internetgebaseerde software zonder dat ze worden afgeschrikt door lange implementatietrajecten.'

Lees ook het achtergrondverhaal: Itris: Corporaties vragen om ERP-plus

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-10-14T08:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.