TSA Group koopt verkiezingsonderdeel Sdu

Dit artikel delen:

Ict-specialist TSA Group Delft heeft de verkiezingsactiviteiten van Sdu Uitgevers overgenomen. Het betreft alle technische en informatieve handelingen die gepaard gaan met gemeentelijke, provinciale, landelijke en Europese verkiezingen. Met de overname vergroot TSA zijn dienstenpakket in de overheidssector. Daarnaast levert TSA softwaretoepassingen voor ondernemingsraadverkiezingen.

De overname is voor TSA een logische stap. Het bedrijf was in de afgelopen vijftien jaar als verkiezingspartner van Sdu al verantwoordelijk voor alle softwarediensten en de daaruit voortvloeiende ondersteuning. Door deze aankoop kan TSA de software voortaan in eigen beheer verder ontwikkelen. Het bedrijf verwacht daardoor beter in staat te zijn om flexibel en snel in te spelen op de veranderingen in en de vragen uit de markt. 'Dat komt de prijs/kwaliteitverhouding ten goede. Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart en de verkiezingen voor het Europees Parlement op 22 mei leek dit ons een uitgelezen moment voor de overname', aldus de directie.

Begin dit jaar nam het Franse uitgeefbedrijf Editions Lefebvre Sarrut (ELS) het Nederlandse uitgeefbedrijf Sdu over van de investeerders AAC Capital Partners en Allianz Capital Partners. Sdu geeft naast vakbladen, waaronder de Automatiseringgids, ook informatiediensten en software uit, met name voor juristen, de bouwwereld, de overheidsmarkt (zoals de VIND-catalogus voor gemeenten) en het midden- en kleinbedrijf (het salarispakket SDU Salaris Office SSO).

Naar verluidt staan inmiddels diverse SDU-onderdelen in de etalage. ELS zou eigenlijk alleen willen doorgaan met de juridische activiteiten van SDU.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-10-15T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.