'Total Specific Solutions staat in de etalage'

Het ict-huis Total Specific Solutions (TSS) uit Utrecht staat te koop. ABN Amro zou bij het verkoopproces betrokken zijn en naar verwachting leveren verschillende investeerders vanaf deze week hun bod in bij de adviseurs en het bestuur van het bedrijf. Dit meldt De Telegraaf op basis van betrouwbare bronnen. Bestuursvoorzitter Robin van Poelje wil het nieuws echter niet bevestigen.

TSS levert sectorspecifieke software en diensten voor de zorg, de overheidsmarkt en de financiële sector. Bekende onderdelen zijn Pinkroccade Healthcare, Pinkroccade Local Government, Everest en het Roemeense nearshore-onderdeel Yonder. De automatiseerder zag de omzet in 2012 met 2,3 procent groeien naar 201,1 miljoen euro. Er werken zo'n zeventienhonderd mensen bij de bedrijvengroep.  

Bestuursvoorzitter Robin van Poelje zegt het overnamenieuws van De Telegraaf niet te kunnen bevestigen. De krant heeft volgens hem geruchten uit de markt opgeschreven, 'net zoals Het Financieele Dagblad twee jaar terug schreef dat TSS naar de beurs ging. Wij gaan gewoon verder met ons werk.'

Volgens Van Poelje draait sinds het eerdere bericht van Unit4, waarbij het meldde in gesprek te zijn met een aantal investeringsmaatschappijen, de geruchtenmachine over andere Nederlandse ict-bedrijven op volle toeren.  

Teruggekocht

TSS is in 2008 opgericht door de Friese ict-miljonair Rinse Strikwerda. Het bedrijf kocht in de jaren daarna diverse bedrijven, waaronder een aantal onderdelen van Getronics. Strikwerda vergaarde zijn vermogen toen hij eind jaren negentig het ict-bedrijf Tas Groep naar de beurs bracht. Tas werd overgenomen door Pinkroccade, dat op zijn beurt weer werd gekocht door Getronics. Na de verkoop (aan KPN) en opsplitsing van Getronics kwamen grote delen van Pinkroccade weer in handen van Strikwerda, maar dan onder het label TSS.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

In december 2012 heeft pharma partners op een directe vraag over mogelijke overnames ontkent dat dat zou gebeuren.
Sinds wanneer staat TSS te koop?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-11-04T18:17:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.