Appronto bouwt apps op Mendix-platform

Dit artikel delen:
Vrouw tablet zakelijke apps

Het nieuwe Nederlandse bedrijf Appronto gaat business apps voor web en mobiel ontwikkelen op basis van het bedrijfsapplicatieplatform van het Rotterdamse Mendix. Daarvoor hebben beide bedrijven een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Appronto uit Tilburg is opgericht door Bas van der Horst, voorheen directeur Qliktech Benelux, en zijn compagnons Jan Kappenburg (ex-Active Professionals) en Ronald Beers (voormalige mede-eigenaar van Topconsult).

In de eerste fase richt de samenwerking zich op het ontwikkelen van business apps voor middelgrote en grotere organisaties en instellingen in de Benelux. Appronto levert daarbij de business consultancy en het Mendix-bedrijfsapplicatieplatform beschikt over de technologie om op een snelle manier bedrijfsapplicaties te ontwikkelen, te integreren en aan te passen aan veranderende processen. De mobiele en webgebaseerde apps zijn vanuit de  cloud te gebruiken of kunnen op locatie worden geïnstalleerd.

'Steeds meer organisaties geven de voorkeur aan het inzetten van business apps boven het aanschaffen en/of uitbreiden van complexe erp-oplossingen', beweert Van der Horst. 'Hiermee wordt de wendbaarheid geboden waar de business behoefte aan heeft. Het gevaar is echter dat voor de verschillende systemen evenveel verschillende mobiele toepassingen in gebruik worden genomen. Dit levert op de langere termijn een risico op ten aanzien van kostenbeheersing, continuïteit, it-compliancy en beveiliging. Met het Mendix App Platform kunnen we niet alleen op basis van een agile/scrum-aanpak snel de gewenste business apps ontwikkelen, integreren en beheren, maar is de klant ook op de toekomst voorbereid.' 

Oprichters

Appronto is opgericht door drie ict-ondernemers. Algemeen directeur Bas van der Horst heeft zeven jaar bij bi-leverancier Qliktech gewerkt, waarvan de laatste paar in de rol van directeur Benelux. Mede-oprichter Jan Kappenburg was algemeen directeur van Active Professionals, een detacheerder op het gebied van ict (waaronder business intelligence), testen, milieuzaken en financiën. De andere co-oprichter, Ronald Beers, is ervaren op het gebied van Oracle eBusiness Suite en heeft mede aan de wieg gestaan van Topconsult, dat vorig jaar is verkocht aan Eastwoord Gestel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-11-07T09:34:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.