Portbase sluit Havenschap Moerdijk aan op PCS

Dit artikel delen:
Haven Moerdijk

In de haven van Moerdijk lopen alle verplichte meldingen over bezoekende zeeschepen vanaf nu via Portbase. Het Port Community System (PCS) krijgt zo steeds meer een landelijke dekking. Moerdijk is de achtste Nederlandse haven waar informatie-uitwisseling eenvoudiger wordt. Cargadoors en agenten kunnen voortaan via dezelfde ingang als voor de haven van Rotterdam ook aan het Havenschap Moerdijk hun scheepsgegevens doorgeven, de meldingen gevaarlijke stoffen doen en de opgaven zeehavengeld indienen.

‘Alle tweeduizend zeeschepen die jaarlijks Moerdijk bezoeken komen eerst langs Rotterdam’, zegt Ruud Verhulst, havenmeester van Moerdijk. ‘Zowel daar als in Moerdijk moet men de scheepsgegevens melden. Doordat wij nu net als Rotterdam het Port Community System gebruiken, kan men zich voortaan in één keer registreren voor twee havens. Zo maken we een einde aan dubbel werk.’

‘De koppeling van informatiestromen tussen Moerdijk en Rotterdam is een nieuwe stap in de gewenste nationale dekking van het Port Community System’, zegt Iwan van der Wolf, managing director van Portbase. ‘Met één landelijk systeem maken wij informatie-uitwisseling voor iedereen in de logistieke keten optimaal efficiënt. De concurrentiepositie van de Nederlandse havens kan hierdoor verder verbeteren.’

Deelnemende havens

Moerdijk is na Rotterdam, Amsterdam en Harlingen de volgende Nederlandse haven waar alle informatie-uitwisseling met de havenautoriteiten verloopt via het Port Community System. In de havens van Zeeland Seaports, Dordrecht, Scheveningen en Den Helder ondersteunt Portbase andere onderdelen van het logistieke proces.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-11-08T15:12:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.