Unit4 accepteert Advent-bod van 1,2 miljard

Dit artikel delen:
Winst

Investeringsmaatschappij Advent International uit Boston heeft een bod van zo'n 1,2 miljard euro uitgebracht op softwarebedrijf Unit4 uit Sliedrecht. Advent biedt 38,75 euro per aandeel Unit4, wat hoger ligt dan het eerdere indicatieve bod van 35 euro per aandeel waar het bestuur en de raad van commissarissen van Unit4 van uitgingen. Zij bevelen het bod dan ook aan. Naar verwachting wil de Amerikaanse investeerder de transactie in het eerste kwartaal van 2014 afronden.

Het bod zal gestand worden gedaan als minimaal 85 procent van de aandelen is aangemeld. Daarna kan Unit4 van de beurs worden gehaald. Als die drempel niet wordt gehaald, maar wel minstens 75 procent wordt aangeboden, is toestemming voor het bod nodig van de raad van bestuur en de raad van commissarissen van Unit4.

Unit4 zal onder eigen naam blijven opereren en de overname heeft geen gevolgen voor het personeel. Topman José Duarte en financieel directeur Edwin van Leeuwen blijven het bedrijf leiden. Mede-oprichter en topbestuurder Chris Ouwinga, die zijn belang van 5,6 procent heeft toegezegd aan Advent, blijft aan als niet-uitvoerend voorzitter van de raad van bestuur.

Fors investeren

Volgens De Telegraaf sprak Unit4 de afgelopen maanden naast Advent met drie andere geïnteresseerde investeringsmaatschappijen: Apax, Bain en Hellman & Friedman. Advent nam in Nederland eerder medisch toeleverancier Mediq over. De investeringsmaatschappij heeft ook ervaring in de software- en telecombranche. Het zegt Unit4 te willen laten uitgroeien tot een wereldspeler op het gebied van bedrijfssoftware voor middelgrote ondernemingen. Unit4 is, vooral na de overname van Agresso, al internationaal actief. Het bedrijf behaalde in 2012 een omzet van 469,8 miljoen euro en is in 26 landen in Europa, Noord-Amerika, Azië, Australië en Afrika actief.  

Unit4 zegt het kapitaal van Advent ook nodig te hebben voor een versnelde uitrol van het business model, waarbij software ook online (software-as-a-service) wordt verkocht, en de ondersteuning van de groei van de Amerikaanse online boekhoudsoftwareleverancier FinancialForce.com, een dochteronderneming waarin Salesforce.com een minderheidsaandeel heeft. Ook wil het bedrijf zijn positie in de diverse verticale markten waar het met standaardpakketten actief is, verder versterken en investeren in aanpalende markten, zelf of via partners.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ha die Rik.
heb gisteren vernomen dat het 1,3 was. Peanuts natuurlijk, maar oh zo interessant.

Altijd leuk om te vernemen dat, nadat wij recentelijk Agresso hebben gekocht, Unit4 deze leuke opsteker heeft... ;-)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-11-19T10:12:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.