Invoicesharing start gratis factuurdienst

De start-up Invoicesharing uit Rotterdam is een kosteloze e-facturatiedienst gestart. Het bedrijf biedt een gratis applicatie aan waarmee het gehele boekhoudproces kan worden afgewikkeld: van het versturen van een digitale factuur tot en met het importeren in de boekhouding. Invoicing tracht geld te verdienen via premium producten en diensten. Het bedrijf is een afsplitsing van het Rotterdamse zakelijke cloudplatform Tblox, dat een achtergestelde lening van 1,2 miljoen euro verstrekte.

Het 'Freemium'-business model (een mix van gratis en premium-diensten) van Invoicing is geïnspireerd op dat van bedrijven als Twitter, Facebook en Linkedin. De gratis online facturatiedienst bestaat uit een applicatie die het sturen of ontvangen van een factuur regelt en kan koppelen met boekhoudsystemen. Het complete invoicingproces wordt geaccrediteerd door accountantskantoor Ernst & Young.

Daarnaast biedt Invoicing op het platform tal van betaalde premium-diensten aan, zoals een ‘betaal me later’-knop, een tool om inkoopgegevens te analyseren en een app voor accountmanagers die opvallende activiteiten van klanten aangeeft. Vincent Prooij, chief technology officer (cto) van Invoicesharing, vertelt dat er ook nieuwe diensten in aantocht zijn, zoals het aansluiten van incassodiensten, het verkopen van vorderingen en het aanbieden van andere, aanvullende cloudapplicaties waarmee Invoicesharing royalty's kan verdienen.  

Opschudden

Naast de financiering via Tblox is het online bedrijf op zoek naar durfkapitaal om het platform verder te laten groeien. Er lopen gesprekken met internationale investeerders die ervaring hebben met Freemium-investeringen, zegt Prooij. InvoiceSharing is ontstaan vanuit een samenwerking tussen de Rotterdamse zakelijke cloudleverancier TBlox en Intrakoop, een inkooporganisatie voor de zorg, en werkt samen met het accountantskantoor Ernst & Young.

Volgens cto Prooij maakt dit gratis business model van Invoicesharing het bestaande verdienmodel van facturatiediensten in één klap achterhaald. 'De gesloten wereld waarin elke transactie een betaling vereist is voorgoed verleden tijd. Dat het verzenden en ontvangen rechtstreeks in de boekhouding helemaal gratis wordt, is nog nooit vertoond. Wij staan op het punt om die markt eens flink op te schudden.'

Het bedrijf is sinds kort ook lid van Simplerinvoicing, een netwerk van samenwerkende software- en e-facturatie-dienstverleners, inclusief de overheid, uit Nederland en Finland. Doelstelling is het direct uitwisselen van e-facturen tussen erp-software en e-facturatie-diensten mogelijk te maken.

Twee routes

Het systeem van Invoicesharing kent twee routes. Gaat de factuur naar een relatie die nog geen gebruiker is van Invoicesharing, dan is de factuur in pdf-formaat. Is de ontvanger al wel gebruiker van Invoicesharing, dan wordt de factuur automatisch in hun systeem geboekt. De ontvanger stelt de parameters voor het inboeken eenmalig in en heeft er daarna geen omkijken meer naar. Doordat eventuele veranderingen aan de factuur tijdens het verzenden zijn gelogd, komen de boekhouding van zender en ontvanger altijd overeen, aldus het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-12-06T11:05:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.