Unit4 bijna in Amerikaanse handen

Dit artikel delen:
Unit4

De overname van softwareleverancier Unit4 door de Amerikaanse investeringsmaatschappij Advent is een stap dichterbij gekomen. In de voorbereidingen op de overname heeft de Amerikaanse investeerder de AFM (Autoriteit Financiële Markten) gevraagd om het bod te beoordelen.

Dat blijkt uit een verplichte update die de bedrijven een maand na de overnameplannen hebben verspreid. Daarin staat ook dat beide partijen de onderhandelingen voor het einde van 2013 proberen af te ronden.

Investeringsmaatschappij Advent International uit Boston bracht eind november een bod van zo'n 1,2 miljard euro uit op het softwarebedrijf uit Sliedrecht. Het softwarebedrijf wordt, als de overname doorgaat, ondergebracht in AI Avocado, onderdeel van Advent.

Advent biedt 38,75 euro per aandeel Unit4. Het bod zal gestand worden gedaan als minimaal 85 procent van de aandelen is aangemeld. Daarna kan Unit4 van de beurs worden gehaald. Als die drempel niet wordt gehaald, maar wel minstens 75 procent wordt aangeboden, is toestemming voor het bod nodig van de raad van bestuur en de raad van commissarissen van Unit4.

CEO Ouwinga

Unit4 blijft na de mogelijke overname onder eigen naam actief. Topman José Duarte en financieel directeur Edwin van Leeuwen blijven het bedrijf leiden. Mede-oprichter en topbestuurder Chris Ouwinga, die zijn belang van 5,6 procent heeft toegezegd aan Advent, blijft aan als niet-uitvoerend voorzitter van de raad van bestuur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-12-16T10:10:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.