Abrona neemt ECD van Prodware in gebruik

Dit artikel delen:
Zuster

De Utrechtse zorginstantie voor mensen met een verstandelijke handicap Abrona heeft het elektronisch cliëntendossier (ecd) van ict-dienstverlener Prodware Nederland in gebruik genomen. Om dit te vieren schenkt Prodware drie Microsoft Surface-tablets aan de Abrona-cliëdnten. Vrijwilligers van Prodware maken hen wegwijs op de mobiele platforms. Mensen met een verstandelijke beperking kunnen vaak beter uit de voeten met een tablet dan met een pc.

Abrona is een van de grotere zorgorganisaties voor mensen met een verstandelijke beperking. Vooral actief in de provincie Utrecht, werkt Abrona met en voor zo’n tweeduizend cliënten. De zeventienhonderd professionele medewerkers en de ruim zevenhonderd vrijwilligers van Abrona, hebben nu het ecd van Prodware in gebruik genomen.

Het ecd van Prodware is modulair van opzet waarbij ook bestaande modules van andere partijen in het systeem kunnen worden opgenomen. Het is daarbij ingericht op basis van rollen en de daarbij behorende rechten. Daarbij is het ‘need to know’-principe leidend. Gebruikers zijn in maximaal drie muisklikken bij de gewenste informatie of op het benodigde formulier. Het ecd werkt intuïtief en groeit mee met de ervaring die gebruikers gaandeweg opdoen waardoor de scholingsinzet minimaal is.

Tablets voor cliënten

In een mum van tijd is de digitale wereld nagenoeg onmisbaar geworden voor het functioneren in de echte, tastbare wereld. Ook voor mensen met een verstandelijke beperking, maar toegang tot die digitale wereld is niet altijd even makkelijk. Tablets brengen daar verandering in. Daarom viert Prodware de oplevering van zijn ecd aan Abrona dan ook niet met een gebakje of zo, maar door drie Microsoft Surface-tablets weg te geven aan de cliënten van Abrona. Vrijwilligers van Prodware maken de cliënten van Abrona wegwijs op deze tablets zodat zij deze kunnen gebruiken in hun dagelijks functioneren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-01-02T09:34:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.