Standard Investment neemt Be Informed over

Dit artikel delen:

De Nederlandse investeringsmaatschappij Standard Investment uit Hoogwoud heeft met de curator van Be Informed op hoofdlijnen overeenstemming bereikt over een doorstart. De komende dagen worden de laatste punten en komma's gezet, onder andere over het aantal personeelsleden dat mee kan naar de nieuwe organisatie en de definitieve afspraken met klanten die zaken willen blijven doen met Be Informed. Bij het Apeldoornse bedrijf staan 169 mensen op de loonlijst.

Curator Bert Jansen van advocatenkantoor Dommerholt zegt tevreden te zijn met de koper van de failliete boedel van Be Informed. 'Het is een partij die investeert voor de langere  termijn en niet voor het snelle geld gaat. Standard Investment is een zakelijke partij die Be Informed intern gezond kan maken en weer een toekomst kan bieden.'

Bij de failliete onderdelen van Be Informed werken honderdvijftig fte, goed  voor 169 werknemers. Of die allemaal mee kunnen naar de doorstart is de vraag. Dat wordt de komende dagen duidelijk. Een deel van het personeel is in ieder geval voor het onderhoud van de software, zegt de curator. De nieuwe directie zal bestaan uit vertegenwoordigers van Standard Investment en een deel van de directie van Be Informed, waaronder directeur/eigenaar Rik Hoogenberg.  

Standard Investment staat in de investeringsmarkt bekend als een solide partij, een strategische investeerder met verstand van het verbeteren van bedrijfprocessen. De investeerder heeft met name ervaring in de meer traditionele sectoren, zoals de industrie, maar wil nu ook opschuiven naar de dienstverlening, zoals ict.  

Klanten

De komende dagen worden verder gebruikt om tot definitieve overeenstemming met klanten te komen. Be Informed bedient  met zijn business process softwareplatform vooral overheidsinstanties, waaronder grote organisaties als UWV, IND, Kamer van Koophandel, het European Patent Office en het CAK. Interessant wordt de vraag of het UWV, dat de software wel heeft aangeschaft maar nog niet heeft geïnstalleerd, als klant zal blijven. Be Informed won in 2012 verrassend een aanbesteding voor standaard bedrijfsprocessoftware boven partijen als SAP, Oracle en Microsoft.   

Be Informed (omzet 2012: 23 miljoen euro, nettowinst 1,2 miljoen euro) is ook in het buitenland actief. Dat deel is niet failliet gegaan. Standard neemt de eigendomsrechten op deze Amerikaanse en Britse dochters ook over. Hier werken in totaal zo'n vijftien man.  

Complex

Het softwarebedrijf ging aan het begin van de maand failliet. Het softwarebedrijf had ook internationale ambities en investeerde de afgelopen tijd veel geld in buitenlandse expansie, producten en oplossingen. Alleen bleven dit jaar de orders uit die het bedrijf wel had verwacht. Directeur Hoogenberg probeerde nog extern kapitaal binnen te halen bij banken of it-partners, maar dat lukte niet, waardoor het bedrijf niet meer uit de ontstane financiële problemen kwam. Er kwamen diverse biedingen van belangstellende kopers. Vanwege de grote belangen met overheidsklanten die meespeelden, duurde het langer dan verwacht eer de doorstart was geregeld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-01-31T10:52:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.