Afgesplitst Uniface zoekt personeel

Dit artikel delen:

Uniface, het van origine Nederlandse software-ontwikkelbedrijf, kondigt de afronding van de overname door Marlin Equity Partners aan, een investeringsmaatschappij die wereldwijd 2,6 miljard dollar aan kapitaal beheert. Het oud-Compuware-onderdeel wil met steun van Marlin groeien. Het bedrijf zegt in Amsterdam tientallen banen te willen creëren en de r&d-capaciteit aanzienlijk uit te breiden. In totaal werken er wereldwijd honderdtwintig man bij Uniface.

Volgens Uniface heeft de nieuwe eigenaar Marlin, als investeerder 'een sterke focus op de technologiesector en een schat aan ervaring op het gebied van het realiseren van groei met de organisaties die tot hun portfolio behoren.'

De Amerikaanse softwareleverancier Compuware liet begin januari weten zijn Uniface-ontwikkeldivisie aan Marlin Equity Partners te verkopen. Compuware kocht het Nederlandse Uniface in 1994. Het bedrijf gaat nu weer als een zelfstandig bedrijf de markt op met het hoofdkantoor in Amsterdam. De Nederlander Aad van Schetsen leidt de Uniface-organisatie. Van Schetsen, opgeleid als software engineer aan de TU Delft, heeft een groot deel van het dertig-jarig bestaan van Uniface meegemaakt waar hij in 1992 is begonnen als programmeur. 

Nieuwbouw niet nodig

Met de softwareontwikkelomgeving Uniface wordt er als het ware een nieuwe schil om bestaande applicaties heen gebouwd. Daarmee zijn ze geschikt gemaakt worden voor de nieuwste toepassingen, zoals webservices, het werken in de cloud en op mobiele apparatuur. Deze programmeurvriendelijke omgeving - '4GL RDBMS Rapid Application Development (RAD) environment' - is vooral geschikt voor transactierijke applicaties. Bestaande applicaties hoeven dus niet van scratch opnieuw te worden gebouwd, zoals vaak in Java gebeurt en waarbij vaak het nodige misgaat. Minder risico en een snellere doorlooptijd en voortbouwen op de eerdere investering, zijn de redenen die klanten van Uniface noemen voor het blijven werken met de software, aldus het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-02-03T15:32:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.