PTC neemt IoT-ontwikkelaar Thingworx over

Dit artikel delen:
Handen schudden

PTC, de Amerikaanse leverancier van product lifecycle management-software, neemt Thingworx over. Dit bedrijf uit het eveneens Amerikaanse Exton biedt een platform voor het bouwen en beheren van applicaties voor internet of things (IoT). PTC betaalt 112 miljoen dollar voor Thingworx, plus een mogelijke bonus van 18 miljoen dollar. De overname past binnen de PTC’s strategie om fabrikanten te ondersteunen in het zoeken naar competitieve voordelen door slimme en onderling verbonden producten te ontwikkelen.

Volgens PTC zullen fabrikanten steeds slimmere en beter geconnecteerde producten op de markt brengen waarmee actuele operationele gegevensstromen kunnen worden opgeslagen, geanalyseerd en gedeeld. PTC zal het Thingworx-platform gebruiken om sneller IoT-applicaties te bouwen die productiebedrijven helpen bij het maken en onderhouden van dit soort slimme, onderling verbonden producten. Het gaat in eerste instantie vooral om IoT-toepassingen op het gebied van telecommunicatie, nutsvoorzieningen, medische apparatuur, landbouw en transport.  

Opgericht in 1985 telt PTC zo'n zesduizend medewerkers en 27.000 klanten. In het boekjaar 2013 realiseerde het softwarebedrijf een omzet van 1,29 miljard dollar. In Nederland heeft PTC een vestiging in Eindhoven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-02-11T11:21:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.