Onderhoud stuwt omzet Afas Software in 2013

Dit artikel delen:

In het boekjaar 2013 groeide de omzet van Afas met 11 procent van 64 miljoen behaald naar 71 miljoen euro. Het resultaat na belastingen bedroeg 22,2 miljoen euro (2012: 18,6 miljoen euro). In 2014 verwacht de bedrijfssoftwareleverancier uit Leusden een omzetgroei van 12 procent en een winstgroei van 19 procent te realiseren. Afas moest het vorig jaar wel vooral hebben van de omzet uit onderhoud. Die steeg van 62,7 naar 70,2 procent. De omzet uit licenties liep terug van 11 naar 5,6 procent en die uit dienstverlening van 26,4 naar 24,2 procent.

Afas Software (347 medewerkers) boekte in verschillende sectoren goede resultaten met zijn bedrijfssoftware, zoals in het onderwijs, de zorgsector en de accountancy. Daarnaast boekte het bedrijf succes met zijn pakket voor personeelsinformatie en salarisadministratie. Voor 2014 verwacht dat meer klanten zullen kiezen voor een volledige oplossing voor enterprise resource planning (erp), waarmee bijvoorbeeld ketenintegratievoordelen te behalen zijn, aldus Afas. 

Verdienmodel

Het softwarebedrijf meldt verder dat het in 2013 twee belangrijke wijzigingen doorvoerde in het verdienmodel. Deze aanpassingen hebben wel invloed gehad op de omzet. Op basis van het oude model zou de groei ruim 15 procent bedragen. Financieel directeur Arnold Mars: 'We hebben afscheid genomen van het modulaire prijsmodel. Nieuwe klanten hebben voor een vast bedrag per maand via Afas Online toegang tot alle onderdelen en functionaliteiten in ons pakket. Daarnaast zijn de inrichting-templates verbeterd waardoor we nieuwe klanten sneller en tegen lagere advieskosten implementeren. Wij kiezen hiermee nadrukkelijk voor de verkoop van onze producten als basis voor de omzet, niet voor de aanvullende diensten zoals consultancy.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-02-14T09:14:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.