Dassault koopt Accelrys voor 700 miljoen dollar

Overname

Dassault Systèmes, de Franse leverancier van 3D-en product lifecycle management (plm)-software, neemt voor ongeveer zevenhonderd miljoen dollar (ruim 509 miljoen euro)het Amerikaanse Accelrys over. Dit is een leverancier van lifecycle managementsoftware voor wetenschappelijke innovatie in de chemie, biologie en op het gebied van materialen. Dassault is van plan om alle aandelen te verwerven. Aandelen die niet tijdens de tenderperiode worden aangeboden, zijn nadien alsnog via een aandelenruil in te wisselen.

Dassault gaat Accelrys koppelen aan de eigen oplossing voor moleculaire chemie. Hierdoor kan vanaf het eerste onderzoek tot en met de productie en het beheer van alle bijbehorende regelgeving alles geregeld worden. Die functionaliteit is zowel van toepassing op de life sciences-markt, als consumentenproducten, high-tech, energie en complexe productieprocessen. In de plm-oplossing komen chemische materialen en biologie bij elkaar.

Het bestuur van Accelrys heeft de overname unaniem goedgekeurd. De transactie wordt waarschijnlijk tijdens het tweede kwartaal van 2014 afgerond, afhankelijk van wanneer de meerderheid van Accelrys-aandelen zijn aangeboden. Daarnaast moet nog aan alle regelgeving en bijbehorende condities worden voldaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-02-19T16:19:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.