Infor levert Infor 10x aan Boskalis en DAB

Dit artikel delen:

Bedrijfssoftwareleverancier Infor meldt dat de Nederlandse baggeraar Boskalis, de Infor 10x-versie van het erp-pakket LN implementeert, inclusief de onderdelen ION, Ming.le en Business Intelligence. Een andere klant, de Italiaanse pompenleverancier DAB Groep met een vestiging in Drunen, heeft net zijn bestaande systeem dat op AS/400 draait vervangen door een Infor 10x-oplossing.

Het internationaal opererende baggerconcern Boskalis heeft te maken met diverse veranderde omstandigheden binnen de organisatie, zoals het samenvoegen van onderdelen, het uitbreiden van de diensten, de toegenomen complexiteit van multi-segment projecten en de groei die het concern de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Het bedrijf vroeg aan Infor om software die de veranderingen konden ondersteunen. Boskalis is langer klant van Infor en al jarenlang gebruiker van de Baan-software (Infor LN) voor enterprise resource planning (erp).  

Met het open middleware platform Infor 10x kan Boskalis andere Infor-oplossingen integreren, zoals Infor BI, Infor Expense Management (XM) en Infor LN met software van derden. Infor Ming.le moet voor een uniforme gebruikerservaring zorgen en Infor ION (Intelligent Open Network) voor een verbeterde interoperabiliteit.

'Het is cruciaal voor Boskalis om de juiste informatie uit de systemen te krijgen en we hebben flexibele en Agile-oplossingen nodig om onze doelen te bereiken', aldus Rien Krijger, ict-directeur Boskalis. 'Met Infor 10x hebben we de tools in handen waarmee we meer controle hebben en onze processen kunnen standaardiseren voor een betere bedrijfsvoering.'

Afgerond

Dab Group, de Italiaanse leverancier van pompen, heeft al de implementatie van Infor 10x afgerond. De uitrol vond plaats in vijftien locaties, verdeeld over elf landen. Het bedrijf maakte al gebruik van Infor LN, Infor ION en Infor Enterprise Performance Management (EPM) en zal in 2014 naast Infor XM ook Infor Ming.le gaan inzetten om de samenwerking tussen de 750 gebruikers wereldwijd te verbeteren.   

De leverancier had behoefte aan een beter beheer van zijn complexe productieomgeving. Het bedrijf heeft zijn activiteiten uitgebreid naar nieuwe markten en wil sneller kunnen inspelen op de individuele behoeften van klanten. Met Infor10x verwacht Dab Group bijvoorbeeld de samenwerking door de gehele organisatie te verbeteren om zo de orders van klanten op tijd te kunnen afwikkelen. Ook is het mogelijk om via een dashboard knelpunten in de keten op te sporen. Dit verbetert de manier waarop Dab orders verwerkt, beheert en volgt, terwijl prijsafwijkingen in de gaten worden gehouden om consistentie te realiseren.

AS/400 uitgefaseerd

Een voordeel van de overstap naar de nieuwe 10x-omgeving is dat op financieel gebied veel handmatige processen overbodig zijn gemaakt, waaronder een stroom aan e-mails en telefoontjes die het gevolg zijn van vragen over facturen. Dankzij het nieuwe systeem kunnen jaarlijks zestigduizend facturen automatisch worden verwerkt met slechts minimale interventie voor uitzonderingen, aldus Dab.

Het bedrijf wil verder de overstap naar de cloud maken. In 2014 gebeurt dat al voor onder andere documentbeheer en het delen van gegevens. Erp-gegevens zullen gedurende 2014 worden opgeslagen in de cloud voor disaster recovery. Het bedrijf verwacht dat in 2016 alle it-systemen in de cloud zullen draaien.

 'We hebben afscheid genomen van ons oude AS/400-gebaseerde systeem en kunnen nu de complexiteiten van een multinationale, make-to-order manufacturing business beheren', Enrico Pana, group it-manager bij Dab Group.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-02-27T11:45:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.