Jos Andeweg na 29 jaar weg bij Unit4

Oud-Twinfield-ceo Bert van der Zwan neemt stokje over

Dit artikel delen:

Jos Andeweg stapt op bij Unit4

Benelux-directeur Jos Andeweg (1953) stapt na 29 jaar van dienst op bij Unit4. Andeweg werkte in verschillende managementfuncties. Zijn laatste post is directeur Benelux en hij maakt deel uit van de directie. Het is nog niet bekend wat Andeweg gaat doen. Volgens het bedrijf oriënteert de vertrekkend directeur zich op een volgende stap in zijn carrière. Bert van der Zwan komt over van Rally Software EMEA en neemt het stokje van Andeweg over. Van der Zwan werkte in het verleden ook voor Webex, 3Com en Twinfield.

Andeweg trad in 1984, vier jaar na de oprichting van Unit4, in dienst bij de softwareleverancier uit Sliedrecht. Hij bekleedde verschillende managementfuncties en maakt sinds 1997 deel uit van de raad van bestuur. Volgens Unit4-ceo José Duarte heeft Andeweg een belangrijke rol gespeeld in de groei van de softwareleverancier. Unit4 organiseert eind juni 2014 een afscheid voor Andeweg.

Over de benoeming van Van der Zwan zegt Duarte: 'We willen wereldwijd groeien in gekozen verticale markten en wereldspeler worden in enterprise software. Het leveren van die oplossingen vanuit de cloud zal steeds belangrijker worden.' Volgens Duarte heeft Van der Zwan een indrukwekkende staat van dienst in het snel en rendabel laten groeien van bedrijven.

Ruim twintig jaar ervaring

Van der Zwan heeft ruim twintig jaar ervaring in de ict en bij klanten in de financiële wereld. Hij heeft directiefuncties bekleed bij onder andere WebEx, 3Com en Twinfield.

Unit4 meldt in een toelichting op de benoeming van Van der Zwan: 'In zijn tijd bij 3Com (tussen 1996 en 2005) breidde hij de Benelux-divisie uit van een kleine speler tot marktleider in netwerkapparatuur en software. Daarna gaf hij leiding aan de Europese organisatie van dat bedrijf. 'Bij WebEx, dat in 2007 onderdeel werd van Cisco, was Van der Zwan tussen 2005 en 2008 actief als senior vice president voor de EMEA-regio. Tijdens de drie jaar dat hij werkzaam was bij WebEx groeide de omzet in de EMEA-regio  van 20 tot 150 miljoen dollar.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Jos is altijd een sieraad geweest voor de IT/ERP sector, een vaste waarde in een branche vol opportunisme en oppervlakkigheid. Hopelijk blijft zijn kennis, intelligentie en zakelijke stijl in enige vorm behouden voor de sector. Veel succes in de volgende fase Jos!

Jos ,
Succes in de toekomst en mocht je nog wat zoeken laat het me weten. Zeker als je ook internationaal wil werken. Nogmaals erg veel succes in je toekomst!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-03-20T11:59:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.