Cash Software verliest kort geding om Cashr

Dit artikel delen:

Cash Software, leverancier van bedrijfssoftware, heeft tevergeefs geprobeerd te voorkomen dat Reeleezee een online kassasysteem op de markt brengt onder de naam Cashr. Het Haagse Cash Software vindt dat Reeleezee hiermee inbreuk maakt op zijn merkrecht - het woordmerk Cash - en dat er op de markt verwarring kan ontstaan over de aangeboden producten. De Rechtbank Midden-Nederland heeft in een kort geding de bezwaren van Cash Software echter afgewezen.

Hoewel de rechtbank constateert dat er enige overeenstemming bestaat tussen Cash en Cashr vindt zij dat Cash Software onvoldoende aannemelijk heeft gemaakt dat er hierdoor op de markt verwarringgevaar kan ontstaan. Daarvoor verschillen de producten te veel van elkaar, ook in technisch opzicht. Volgens de rechtbank wordt Cash Software als software geïnstalleerd op computerapparatuur terwijl het product Cashr van Reeleezee een online app is.

Hoewel Cash Software er op heeft gewezen dat zijn kassasysteem ook in een ‘app-vorm’ verkrijgbaar is, neemt de rechtbank dit argument niet mee in zijn afwegingen, omdat het bedrijf deze stelling niet heeft onderbouwd en te laat heeft ingebracht.

Daarnaast slaagde het verweer van Reeleezee dat Cashr wordt gebruikt als merk en niet als handelsnaam en dat Cash Software geen beroep kan doen op bescherming van haar handelsnaam op grond van een aantal artikelen uit de Handelswet.

Cash Software draait op voor de kosten van het kort geding. Daarbij valt op dat naast het griffierecht van 608 euro het bedrijf een forse salarispost van de advocaat van Reeleezee (ruim elfduizend euro) voor zijn kiezen krijgt. Op de vraag of het bedrijf in hoger beroep gaat, is vooralsnog geen antwoord gekregen.

Bedrijven

Cash Software houdt zich sinds 1989 bezig met het ontwikkelen, produceren en uitgeven van standaard bedrijfssoftware op administratief gebied (onder meer voorraadbeheer, personeels-, salaris- en financiële administratie en (online)boekhouding). Het bedrijf biedt zijn modules zowel online als offline aan en gebruikt de domeinnaam www.cash.nl.

Reeleezee uit Breukelen biedt sinds 2002 online boekhoudsoftware aan. Sinds januari 2014 levert het bedrijf ook een online kassasysteem onder de naam ‘Cashr’. Reeleezee gebruikt de domeinnaam www.cashr.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-04-15T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.