Centric tekent ICT-convenant woningcorporaties

Dit artikel delen:

Ict-bedrijf Centric heeft het Volkshuisvesting Enterprise Referentie Architectuur-convenant (VERA) ondertekent. Dat is een ict-standaard voor uniforme informatie-uitwisseling binnen de corporatiesector. De standaard heeft tot doel om corporaties en informatiesystemen van verschillende leverancier beter op elkaar aan te laten sluiten.

Het VERA-convenant is een gezamenlijk initiatief van woningcorporaties en ict-leveranciers om te komen tot standaarden voor het uitwisselen van informatie binnen de corporatiesector. Alle informatie die in de keten wordt vastgelegd moet zo eenvoudig en eenduidig door alle partijen gebruikt worden.

Centric stelt: 'Voor efficiënte communicatie tussen informatiesystemen zijn open standaarden onmisbaar. Als voorstander van interoperabiliteit nemen we daarom actief deel aan de VERA-werkgroepen. Deze formuleren de specificaties en geven zo mede vorm aan technische en procesmatige standaardisering van informatie-uitwisseling.'

Centric levert Key2wocas. Dat informatiesysteem voor woningcorporaties wordt onder andere gebruikt door Woonstad Rotterdam en is speciaal toegesneden op woningcorporaties.

Stichting VERA

Stichting VERA zorgt ervoor dat de standaard actueel blijft door deze continu aan te passen aan ontwikkelingen in de markt. De standaard is voor iedereen toegankelijk. De stichting werkt aan certificering voor leveranciers die producten leveren conform de VERA-standaard.

Eerder ondertekenden onder andere Nccw, Info Support en Itris het convenant.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Niet alleen ICT leveranciers maar ook adviesbureaus actief in de branche kunnen dit convenant ondertekenen. Ook HC&H, sinds 2002 succesvol actief in de branche heeft dit convenant ondertekend.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-05-16T16:36:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.