Infor benoemt cloud- en tech-bestuurders

Ex-Oracle- en -SAP-managers moeten bedrijfsgroei versnellen

Dit artikel delen:

Bedrijfssoftwareleverancier Infor heeft het management-team uitgebreid met een verantwoordelijke voor clouddiensten en een manager die zich specifiek richt op het verhogen van de omzet van de technologie-divisie. Daarmee hoopt het bedrijf de groei te versnellen. Het gaat om senior vice president platform technologies Matt Breslin, die voorheen actief was voor SAP. Lisa Pope, aangesteld tot senior vice president van Infor CloudSuite. werkte voorheen onder meer voor Oracle.

In haar nieuwe rol zal Pope onder meer de verkoop van Infor’s cloud, en SaaS-gebaseerde producten ondersteunen. Daar valt ook het Upgrade X-programma onder. Daarmee ondersteunt de erp-leverancier bedrijven die on-premise applicaties willen verplaatsen naar de cloud. Pope heeft achttien jaar werkervaring in de enterprise softwaremarkt en was onder andere senior vice president bij QAD en vice president of strategic accounts bij Oracle.

Breslin gaat de functie van senior vice president platform technologies vervullen. In deze functie zal hij de verkoopactiviteiten van de Infor-technologiestack leiden, waaronder Infor ION middleware, Infor Ming.le en Infor Analytics. Breslin heeft zeventien jaar ervaring in de softwaremarkt. Voor zijn komst naar Infor was hij onder andere vice president platform & analytics bij SAP en regional vice president voor de technologieproducten bij Oracle.

Met de benoemingen wil Infor op management-niveau meer gewicht in de strijd gooien op de gebieden cloud en platformtechnologieën. Volgens het bedrijf nam met name de verkoop van platformtechnologieën de afgelopen twee jaar (boekjaar 2011 tot boekjaar 2013), met meer dan 1400 procent toe. 'Er zijn nu meer dan tweeduizend klanten die de middleware oplossing Infor ION , inzetten. Daarnaast zijn er meer dan 41.000 gebruikers van Infor Ming.le, een platform om sociaal samen te werken, bedrijfsprocessen te verbeteren en om contextuele analyses te maken.'

'SaaS groeit hard'

Het bedrijf meldt dat het in het laatste kwartaal 65 procent meer SaaS-inkomsten heeft behaald dan een jaar eerder, maar noemt geen specifieke omzetcijfers of welk percentage dat is van de totale omzet.

Sinds de lancering van Infor Cloudsuite, volgens de leverancier de eerste groep branchespecifieke applicatie-suites die beschikbaar zijn op Amazon Web Services’ (AWS), introduceerde het softwarebedrijf branchespecifieke suites voor de sectoren automotive, luchtvaart & defensie en facilitaire dienstverlening.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-05-19T14:15:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.