Managed hosting door True

Boeing koopt Nederlands Aerdata

 

Vliegtuigbouwer Boeing heeft de Nederlandse softwaremaker Aerdata overgenomen. Aerdata maakt software voor het beheer van geleasde vliegtuigen, record management voor het onderhoud van motoren, technisch onderhoud en de planning van technici. Van de overname zijn geen financiële details bekend gemaakt. De huidige directeuren, Mark Nieuwendijk en Paul van Tol houden ook na de overname de leiding over de activiteiten van Aerdata.

De overgenomen softwareleverancier hoopt onder de vleugels van Boeing fors meer software te verkopen aan luchtvaartmaatschappijen die vliegtuigen bestellen en leasen bij de Amerikaanse vliegtuigbouwer. Aerdata wordt ondergbracht in het Boeing Digital Aviation Team.

De software van Aerdata moet het voor luchtvaartmaatschappijen en leasebedrijven makkelijker maken om ingewikkelde onderhoudsarchieven te beheren. De bestaande klantenkring van Aerdata bestaat onder meer uit KLM Cityhopper, Emirates, Easyjet en Norwegian en leasemaatschappijen als BOC Aviation en Doric. Ook levert het bedrijf zijn diensten aan bijvoorbeeld onderhoudsbedrijven en fabrikanten van vliegtuigmotoren.

Bij Aerdata werken momenteel honderdtwintig mensen. De softwareleverancier heeft vestigingen op Schiphol en op locaties in Engeland en Ierland.Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5097318). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×